|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Elektryka - Auto chodzi bez kluczykow??
Kermitos - 29 Kwi 2005, 15:30 Temat postu: Auto chodzi bez kluczykow?? Mam taki problem. Jak mam zapalone swiatla jakiekolwiek i nacisniety hamulec to po wyjeciu kluczykow nie gasnie autko :( Zarowno puszczenie hamulca lub wylaczenie swiatel gasi samochod. Ma ktos pomysl co to moze byc?
diodalodz - 29 Kwi 2005, 15:42
gdzieś jest lipna masa
Fordon - 29 Kwi 2005, 15:46
Nie koniecznie lipna masa bo ja mam tak specjalnie zrobione ze gdy wlacze swiatla mijania i wyciagne kluczyk to auto chodzi nadal i wlancza sie blokada kierownicy ...
Ktos spyta po co takie cos?? a no po to zeby nie zapomniec wylaczyc wiatel i nie zatyrac akumulatora...
Pozdrawiam
Kermitos - 29 Kwi 2005, 17:24
Jakis pomysl jak to znalezc i gdzie szukac? Po wyjeciu zarowek od hamulca nic sie nie zmienilo :( NIe znam sie na tym za bardzo i nawet nie mam pomyslu.
suchy - 29 Kwi 2005, 17:54
juz kidys było cos takiego szukaj w smietniku moze cie na cos to naprowadzi
Kermitos - 29 Kwi 2005, 19:15
Wyczailem jeszcze jeden objaw. Jak sie naciska na hamulec to zapalaja sie swiatla pozycyjne i jak puszcze to gasna. Jak szybko wciskam to stroboskop mam ALe nadal nie wiem co jest nie tak
diodalodz - 30 Kwi 2005, 01:40
masz gdzieś wywalona mase . Proponuje napierw zbadać przy akumulatorze . Tzn kleme i przewód do blachy . HM najlepiej weź kable rozruchowe i przyczep do klemy i do jakieś wystającej śruby na karoserii . Zobacz czy usterka nie zniknie . A jak nie to przepatrz masy przy przednich i tylnych światłach . ale raczej bardziej przy tylnych . Masy sa zazwyczaj brązowe w fordzie .
Pozdro
Kermitos - 30 Kwi 2005, 23:19
DObra sprawa rozwiazana Mialem zalozona nie taka zarowke. Powinna byc z dwoma zarnikami czy jakos tak, a byla zwykla :lol: Nie pomyslalbym ze zaroweczka moze takie efekty dac. Jak chcecie komus zarcik zrobic to polecam
|
|