Forum FiestaKlubPolska -

Elektryka - [MK3] przy szybszej jeździe wariują obroty

kacprosz - 3 Sty 2013, 19:34
Temat postu: [MK3] przy szybszej jeździe wariują obroty
Witam ponownie, dzisiaj pojawił się dziwny problem, otóż przy jeździe powyżej 70km/h w samochodzie nagle zwiększają się obroty silnika. Wygląda to tak jakbym nagle w czasie jazdy wcisnął sprzęgło. Do tej pory wszystko było okej, problem zauważyłem gdy rano jechałem do pracy.
vegetagt - 3 Sty 2013, 19:37

kacprosz, zwiększające się obroty i brak wzrostu prędkości to objaw końca sprzęgła.
kacprosz - 3 Sty 2013, 20:01

właśnie tak myślałem.... I znowu kasa i robota :| Wiecie może jaki koszt tarczy?
Krzysiek - 3 Sty 2013, 23:13

http://allegro.pl/sprzegl...2847626088.html pierwsze lepsze może znajdziesz taniej mi się nie chce szukać trochę wysiłku kolego :)
Tommur - 4 Sty 2013, 09:48

Auto 20 letnie nie jeździ niestety za darmo. Koszty zawsze ci jakies wyjdą mniejsze lub wieksze.
Adzi22 - 4 Sty 2013, 20:07

kacprosz zobacz czy jakaś obejma plastikowa albo inny syf nie wchodzi koło przepustnicy i nie blokuje ci tej klapki, ja kiedyś tak miałem jakiegoś przewodu nie zaczepiłem do obejmy i jak dodawałem gazu obejma blokowała przepustnice i gdy puszczałem gaz przepustnica była cały czas otwarta co skutkowało właśnie zwiekszonymi obrotami
JoeMix - 6 Sty 2013, 10:48

kacprosz napisał/a:
Wiecie może jaki koszt tarczy?
Nie zakładaj kosztu tarczy tylko koszt sprzęgła (kompletnego) lepiej się po rozłożeniu miło zaskoczyć,,,

Adzi22, jak coś blokujące mechanicznie przepustnice, zwiększy obroty silnika nie zwiększając prędkości jazdy? Opis prawie jednoznacznie wskazuje na sprzęgło,,,