|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Mechanika silnika - [MK3] Szarpanie na jedynce, na wyższych obrotach.
lopke - 19 Sty 2013, 11:19 Temat postu: [MK3] Szarpanie na jedynce, na wyższych obrotach. Witam, dziś jadąc do miasta stanąłem na światłach, po czym jak ruszałem, na wyższych trochę obrotach samochód zaczął mi szarpać i tak cały czas na jedynce... na innych biegach jest ok... zauważyłem też, że jak jadę ze 30 km/h wcisnę wprzęgło, wrzucę jedynkę to coś zaczyna tak jakby buczeć w silniku, ale nie jest to jakies glosne buczenie, zrzucę jedynkę to jest ok... co może być przyczyną??? fiesta 96r silnik 1.1
Pozdrawiam. Lopke
lopke - 20 Sty 2013, 23:11
nikt nie zna przyczyny?
timmyyy - 21 Sty 2013, 17:57
Witam
Miałem coś podobnego w corsie. U mnie przyczyną był docisk sprzęgła. Szarpało przy ruszaniu. Przy wymianie założyli mi jakąś chińską tandetę..
vegetagt - 21 Sty 2013, 17:58
lopke napisał/a: | ych trochę obrotach samochód zaczął mi szarpać i tak cały czas na jedynce... na innych biegach jest ok... zauważyłem też, że jak jadę ze 30 km/h wcisnę wprzęgło, wrzucę jedynkę to coś zaczyna tak jakby buczeć w silniku, |
Prawdopodobnie wyje skrzynia i w sumie tyle.
lopke - 21 Sty 2013, 18:17
teraz mam wiekszy problem... urwala mi sie belka mocujaca tylne kola... (korozja) no i dopiero spawanko na wiosne... a co do szarpania to nagle ustalo, nie wiem co bylo przyczyna... temat do zamkniecia
Marcinowaty - 21 Sty 2013, 18:57
I będziesz jeździł z tą urwaną belką???
drjanusz - 21 Sty 2013, 20:07
lopke, Jak dobrze że mieszkasz tak daleko Mam nadzieję że do Poznania do wiosny się nie wybierasz
lopke - 21 Sty 2013, 23:52
nie no... do wiosny fofik stoi az nie zrobi sie cieplej na spawanko...
|
|