|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Nasze auta - [MK6] Ford Fiesta ST 150 by Markol
Markol - 12 Lut 2013, 17:09 Temat postu: [MK6] Ford Fiesta ST 150 by Markol 1. NICK: Markol
2. IMIĘ: Dawid
3. MODEL: Fiesta
4. WERSJA: ST
5. ROCZNIK: MK6, 2005r.
6. SILNIK: 2.0.
7. OPIS AUTA: A więc tak, moje autko to Ford Fiesta ST 150KM, mam je już od nieco ponad roku, jestem z niego bardzo zadowolony. Kiedy je zakupiłem miał przebieg 74400 tys. km. przejechane. Zakupiłem ją od gościa który sprowadza auta ze Szwajcarii. Najlepsze jest to, że w Szwajcarii tym autkiem jeździła babka z rocznika 48':D. Pierwsza rejestracja oczywiście w Polsce, jestem drugim właścicielem tego autka . Najlepsze co mnie rajcuje to to, że to autko tak ładnie się zbiera, lepiej niż inne samochody jakimi moi kumple się wożą . Wyposażenie autka to:
- elektryczne szyby, lusterka
- ABS
- wspomaganie kierownicy
- pół skórzane fotele kubełkowe z logiem ST
- kierownica wielofunkcyjna, obszyta skórą
- klimatyzacja
- 4 poduchy
- podgrzewane lusterka
- podgrzewana przednia szyba
- czarny metalic
- alufelgi 17" z Forda i opony Pirelli P zero (łyse, trzeba będzie za jakiś miesiąc kupić nowe ), w zimie jeżdżę na alumach 15" zimówkach
- radio CD Fordowskie
- centralny zamek
- immobiliser
8. DOKONANE ZMIANY / WYKONANE PRACE
a. wizualne: pasy białe ST lecące wzdłuż auta, owiewki na szyby, gumowe dywaniki na tyl oraz z przodu znaczek Forda na grillu bo przy zakupie auta ich nie było.
b. mechaniczne: wymiana olejów, filtrów, filtra powietrza z K&N (nie stożek), wymieniony akumulator, zmienione łożyska w alternatorze, przeczyszczona przepustnica, wymienione sprężyny na sprężyny obniżające firmy Sparco -35mm w rzeczywistości jest jakoś -40mm.
c. audio: była skrzynia ze wzmakiem ale po roku użytkowania powróciłem do stanu fabrycznego hehe .
d. inne: brak.
9. PLANOWANE ZMIANY / PLANOWANE PRACE
a. wizualne: na wiosnę podniesienie zderzaka bo lekko opadł, bo jakaś babka musiała mnie dugnąć kiedy mnie nie było, mała drobnostka lakiernicza bo z tylnego boku auta jest tak jakby ktoś za dużo kitu nalożył i zaczęło pękać, ale już na wiosnę mam zaklepane terminy u jednego mechanika i u lakiernika .
b. mechaniczne: na razie nie mam żadnych, pożyjemy zobaczymy.
c. audio: nie mam planów na razie jest ok.
d. inne: opony na lato
10. FOTKI AUTA:
Pozdrawiam wszystkich Fiestomaniaków i zapraszam do oglądania .
Stunt_Man - 12 Lut 2013, 17:25
Markol napisał/a: | Najlepsze jest to, że w Szwajcarii tym autkiem jeździła babka z rocznika 48' |
jaaasne, to pewnie ta sama babcia która jeździła wszystkimi tymi sprowadzonymi "od starszej pani"
vegetagt - 12 Lut 2013, 17:28
Stunt_Man, dokładnie, ta sama: https://www.youtube.com/watch?v=ig4FvIwfbww
Markol - 12 Lut 2013, 17:35
Ciekawe ile najszybciej jechała Jak się doszukam dowodu rejestracyjnego ze Szwajcarii to wam wrzucę foto, że nie ściemniam
Stunt_Man - 12 Lut 2013, 17:43
ale ja nie twierdze że ściemniasz. bo jeśli w to wierzysz to tak jakbyś prawde mówił
Markol - 12 Lut 2013, 17:50
Stunt_Man, Spoko spoko ale jak chcesz to na pw Ci wrzucę, sam jak kupowałem auto to oczy jak ze Shreka zrobiłem haha
luk-90 - 12 Lut 2013, 17:53
moim autem też moja mam jeździ, w końcu tak jest w dowodzie rejestracyjnym
Daras84 - 12 Lut 2013, 18:49
a moim fader:D:D więc warto kupić
Markol - 12 Lut 2013, 20:06
Moja mama jest tylko zapisana na tyle w dowodzie by było wiadomo tańsze OC , a kiedyś dałem się jej przejechać to powiedziała, że za szybkie to auto dla niej . Jedynie jeździ jak ja jestem za granicą w pracy hehe
Kusiu - 12 Lut 2013, 20:29
moja poprzednia fiesta tez była od starszego człowieka, tyle ze to był dziadek 38 rok.....zajechana była jak koń po westernie....fiesta ładna,,,,pozdrawiam kolege z Wodzisławia ^^
DemptD - 13 Lut 2013, 22:31
na żywo też tragedii nie było, jedynie na kolejny spot nie ubieraj się na zielono
FiFa - 13 Lut 2013, 22:56
DemptD, jakies ALE do zielonego?
Fiestka ładna i ładnie pracuje na tych kołach faktycznie troche wieksza tylko dbac o nia i ganiac!!
Markol - 14 Lut 2013, 12:46
Zielony też jest spoko ale wiem powinienem ubrać się do koloru auta ale wszystkie rzeczy miałem w praniu i założyłem to co było czyste hehe
Pietrekk - 14 Lut 2013, 12:49
Nie o to chodzi z zielonym
Auto fajne, w środku na zewnątrz, takie to no nowsze od mk3
Markol - 14 Lut 2013, 12:57
To więc o co chodzi z zielonym w takim razie haha
Markol - 14 Lut 2013, 13:03
Dobra już wiem zostałem wtajemniczony
kamilocha1 - 15 Lut 2013, 17:47
a wiecie co to znaczy SWD ?:P
kenczorf - 15 Lut 2013, 17:56
Ladne to autko
Markol napisał/a: | Najlepsze co mnie rajcuje to to, że to autko tak ładnie się zbiera, lepiej niż inne samochody jakimi moi kumple się wożą | to czym oni jezdza? Haceesami?:P 150km w tej budzie szalu nie robi
vegetagt - 15 Lut 2013, 18:00
kenczorf, ale te 8.5 do setki wg katalogu to dość niezły wynik
Stunt_Man - 15 Lut 2013, 18:36
vegetagt napisał/a: | kenczorf, ale te 8.5 do setki wg katalogu to dość niezły wynik |
niezły wynik? można sie w tym czasie zestarzeć i umrzeć
vegetagt - 15 Lut 2013, 18:39
Stunt_Man, przy hcsie pare pokoleń zestarzeje się i umrze
FiFa - 15 Lut 2013, 18:50
kenczorf napisał/a: | Ladne to autko
Markol napisał/a: | Najlepsze co mnie rajcuje to to, że to autko tak ładnie się zbiera, lepiej niż inne samochody jakimi moi kumple się wożą | to czym oni jezdza? Haceesami?:P 150km w tej budzie szalu nie robi |
Ale zobacz taki Stek jedzie porownywalnie z wiekszoscia seryjnych RSek a kazdy jakos jest zachwycony tymi naszymi RSkami ale fakt ze do konkurencji z rocznikowo podobnych fiest ST wcale tylka nie urywa...
kenczorf - 15 Lut 2013, 18:55
FiFa napisał/a: | a kazdy jakos jest zachwycony tymi naszymi RSkami | przez pierwsze 2-3 miesiace po przesiadce z hcsa
Markol - 15 Lut 2013, 18:57
Ja powiem tak: bedzie praca beda modyfikacje bo narazie brak wiekszej gotowki by cokolwiek zmieniac w tym aucie, teraz pozyczylem kase od rodzicow na opony letnie na felgi 17" i od pon ide wkoncu do roboty
FiFa - 15 Lut 2013, 18:59
kenczorf napisał/a: | FiFa napisał/a: | a kazdy jakos jest zachwycony tymi naszymi RSkami | przez pierwsze 2-3 miesiace po przesiadce z hcsa |
idac tym tropem to mi tez po 2-3 miesiacach juz znudziło moje ferrari enzo! apetyt niesttey ale rosnie w miare jedzenia
kenczorf - 15 Lut 2013, 19:11
Markol napisał/a: | Ja powiem tak: bedzie praca beda modyfikacje bo narazie brak wiekszej gotowki by cokolwiek zmieniac w tym aucie | ale mi nie chodzilo o to zeby ci dowalic tylko rozmieszylo mnie to jak napisales, ze zbiera sie lepiej jak auta twoich kolegow. Widzisz ja mam to szczescie/nieszczescie, ze wiekszosc moich kolegow mnie objezda:P
Markol - 15 Lut 2013, 19:17
To sorry po prostu inaczej to odebralem
kamilocha1 - 22 Lut 2013, 13:05
i robisz w niej jakiś tuning?:D
Qzyn - 22 Lut 2013, 13:25
Kenczof, majac 22 lata i ST na placu wcale sie nie dziwie ze ma szybsz eauto od wiekszosci kolegow. Ja w tym wieku moglem tylko pomarzyc o 8,5 do setki moim samochodem...
Fajne autko i fajnie ze prawie po sasiedzku
Qzyn - 22 Lut 2013, 13:26
kamilocha1 napisał/a: | a wiecie co to znaczy SWD ?:P |
No slucham, jestem bardzo ciekawy
Napisz a potem na wiosennym SWD tak ci zleje du..pe ze CI przykro bedzie
kenczorf - 22 Lut 2013, 13:39
Qzyn napisał/a: | Kenczof, majac 22 lata i ST na placu wcale sie nie dziwie ze ma szybsz eauto od wiekszosci kolegow. Ja w tym wieku moglem tylko pomarzyc o 8,5 do setki moim samochodem... | no tak, ale...ty miales tyle 11 lat temu i miales pewnie malucha, a tu wystarczy zeby koledzy mieli tanie RSy no ale nie offtopujmy
Qzyn - 22 Lut 2013, 14:02
Mialem FIeste XR2
Ok, koniec offtopa
kamilocha1 - 22 Lut 2013, 14:55
Qzyn, tak mi ziomale z Chałupek powiedzieli ;p;p
FiFa - 22 Lut 2013, 17:56
to co w koncu oznacza to SWD?
Kruku - 22 Lut 2013, 18:12
SWD - Ślask Wodzisłwa ślaski
Parzych - 22 Lut 2013, 19:15
Markol napisał/a: | To więc o co chodzi z zielonym w takim razie haha | Właśnie...
kamilocha1 - 22 Lut 2013, 23:29
FiFa, nie powiem bo Qzyn, mi nakopie do życi ;p
Markol - 22 Lut 2013, 23:50
kamilocha1 - zobaczymy praca mi sie fajna trafila wiec najsampierw kupie sobie zgrzewke piwa haha a potem gwint, poprawki lakiernicze ale to taki szczegol, przyciemnienie szybek tylnych i lekko przednich bocznych, moze jakies nowe felacze, jakies moze turbo by sie dalo gdziekolwiek zalozyc
Parzych - 22 Lut 2013, 23:54
Markol napisał/a: | jakies moze turbo by sie dalo gdziekolwiek zalozyc | Raczej dłuuugo byś musiał na nie pracować, no chyba że miesięcznie z dychę będziesz zarabiał... A ogólnie Fieściora fajna, gwint też niemało kosztuje...
DemptD - 23 Lut 2013, 08:28
Parzych napisał/a: | Markol napisał/a: | To więc o co chodzi z zielonym w takim razie haha | Właśnie... |
Jacuś, to jest tylko dla ludzi z FS
tadzias - 23 Lut 2013, 08:42
Markol napisał/a: | jakies moze turbo by sie dalo gdziekolwiek zalozyc |
marzenie niejednego nowego forumowicza FKP
Qzyn - 23 Lut 2013, 10:58
Parzych, Markol pewnie dobrze wie ile gwint kosztuje, dlatego napisal ze tuning zacznie spokojnie - od zgrzewki piwa
Markol - 24 Lut 2013, 00:49
Wiem wiem ile kosztuje gwint i myślę, że tak do lata już będzie kupiony i założony
Zordon - 13 Mar 2013, 23:47
Markol napisał/a: | Wiem wiem ile kosztuje gwint i myślę, że tak do lata już będzie kupiony i założony |
I to mi się podoba
Konsekwentnie do celu
A więc do roboty
kamilocha1 - 14 Mar 2013, 00:34
ale poco mu gwint? bedzie chcial jechac na dupake z jakas maniurą i jzu nie wjedzie w oleandry ;D
Markol - 14 Mar 2013, 16:27
Oddałem w tym tygodniu w poniedziałek auto do lakiernika by pozbył się tego owego babola , w środę rano miałem już gotowe
Zdjęcie z babolem
Zdjęcie bez babola
Lakiernik powiedział, że jakbym dalej z tym zwlekał bym miał coraz większa dziurę a tak zrobił, że nawet nie widać, że było cokolwiek z nim robione . Skasował mnie za to z 320 zł to nie drogo, a spokój na x lat
Markol - 14 Kwi 2013, 10:26
Czas na zmiany - czas na białe alumki 17" na lato z nowymi oponami Toyo Proxes T1-R
Parzych - 14 Kwi 2013, 13:17
Dobrze wygląda na białych
modell1 - 14 Kwi 2013, 13:55
Witaj w klubie TR jedynek
Mi się dobrze na nich myka i jestem zadowolony. Opinia na naszym klubie są różne wiec nie stresuj
Markol - 14 Kwi 2013, 20:34
Jestem ogólnie zadowolonych z inwestycji jakie moje autko się doczekało , a co do oponek są naprawdę dobree miałem dziś okazje się trochu pogonić i przetestowałem i daje im dużą okejke za przyczepność, nie huczą mi jak pirelli p zero i mają ciekawy bieżnik
modell1 - 14 Kwi 2013, 21:15
Dokładnie tak na suchym jak by wgryzły się w asfalt, troszkę gorzej na mokrym, ale sam sprawdzisz.Ja jestem za
mieszko - 14 Kwi 2013, 21:28
modell1 napisał/a: | Dokładnie tak na suchym jak by wgryzły się w asfalt, troszkę gorzej na mokrym, ale sam sprawdzisz.Ja jestem za |
W deszczu na autostradzie są całkiem spoko, na suchym asfalcie idealne
Obywatelka Higienistka - 14 Kwi 2013, 22:01
Sporo o nich czytałam, bo przymierzam się do zakupu nowych letnich i mają pozytywne opinie. Co do Twoich białych felg to ma to smaczek
P.S. Dopiero teraz zauważyłam, że masz jakieś inne lampy przednie. Cio to za cudo? Na pierwszy rzut oka przypominają klosze z mk6 sprzed liftingu, ale chyba się mylę.
Pietrekk - 14 Kwi 2013, 22:08
Bo to przed lift
Obywatelka Higienistka - 14 Kwi 2013, 22:16
Fakt, 2005 Moja nieuwaga
|
|