Forum FiestaKlubPolska -

Elektryka - [MK4] [MK4] Dziwny odgłos z nadmuchu

daro_zory - 14 Lut 2013, 19:06
Temat postu: [MK4] [MK4] Dziwny odgłos z nadmuchu
Witam! Chodzi o pewne zjawisko, które właściwie w niczym nie przeszkadza, ale jednak nie daje mi spokoju. Przy pracującym na pełnych obrotach nadmuchu skierowanym na nogi, po dodaniu gazu, słychać odgłos jakby zasysanego powietrza (nie wiem skąd i dokąd). Co ciekawe odgłos pojawia się TYLKO przy nadmuchu skierowanym na nogi i TYLKO gdy dmuchawa jest włączona (im mocniej wieje, tym głośniejszy jest odgłos). Czy ktoś kojarzy co to za odgłos i dlaczego się pojawia ?
Grax - 14 Lut 2013, 20:53

dziwne :9: :9:
drjanusz - 14 Lut 2013, 23:38

daro_zory, Może dmuchawa chce wyzionąć ducha gy
daro_zory - 15 Lut 2013, 16:09

drjanusz napisał/a:
daro_zory, Może dmuchawa chce wyzionąć ducha gy
Może, ale co do tego ma pedał gazu ? O_o
Grax - 15 Lut 2013, 17:30

hmmmm pobieranie prądu ? Może ładowanie nie wyrabia dla dmuchawki ??
daro_zory - 15 Lut 2013, 17:55

Gdyby ładowanie nie wyrabiało, kierunek nawiewu niemiałby wpływu na dźwięk. Poza tym dźwięk musiałby się również pojawiać przy wyłączonej dmuchawie, a załączonych wszystkich światłach i obydwu elektrycznych ogrzewaniach szyb (też dość duży pobór prądu). Jedyne co jeszcze przyszło mi do głowy to przewody paliwowe lub filtr paliwa. Nie wiem jak z filtrem, ale przewody są poprowadzone właśnie mniej więcej w tym miejscu skąd dobiega odgłos. Może coś jest lekko zapowietrzone i dlatego ten hałas ? Ale tutaj z kolei nie powinna mieć znaczenia intensywność dmuchawy...
emanuel19 - 25 Lut 2013, 00:30

U mnie też występuje ten problem. Zawsze myślałem, że w jakimś przewodzie mam dziurę, a dociskając pedał zmieniam położenie przewodu i pojawia się ten dziwny odgłos... Widać się myliłem...

Również byłbym wdzięczny jakby ktoś wpadł na pomysł co to może być.