Forum FiestaKlubPolska -

Elektryka - [MK6] Zawieszające się kierunkowskazy.

Radzio1991 - 17 Lut 2013, 13:46
Temat postu: [MK6] Zawieszające się kierunkowskazy.
Cześć. Mam taki problem ze swoją fiestą mk6 z 2005r z silnikiem 1.4 TDCI. Mianowicie gdy włączam kierunki to zawieszają się i świecą cały czas(gdy np. włączę lewą stronę to na liczniku i zewnątrz świeci się cały czas, przerywacz słychać i kierunki pulsują słabszym i mocniejszym światłem, gdy włączę prawą stronę to zawieszają sie wszystkie i całe auto swieci się jak choinka). Czy może być to wina walniętego modułu komfortu? Niekiedy się odwieszają i działają poprawnie. Lecz po jakimś czasie usterka znowu powraca. Denerwujące bardzo. Proszę o jakieś podpowiedzi.
Puff - 17 Lut 2013, 15:06

Może być elektronika, może być szwankujący przerywacz (bo nie jestem pewien czy jest częścią GEM-u), może być zwarcie w instalacji (jak będziesz na którymś migaczu miał zwarcie do masy, to będą się zaświecać na stałe zamiast migać). Taniej i łatwiej sprawdzić to drugie - od tego więc bym zaczął.
Wisni@ - 18 Lut 2013, 00:15

No tak Kierunkowskazami steruje sobie moduł Gem . kolory przewodów wychodzących z modułu które odpowiadają za kierunkowskazy To : niebieski , Niebiesko-pomarańczowy . Ja bym pierw sprawdził miernikiem ciągłośc przewodu od Koski na gem do lampy