Forum FiestaKlubPolska -

Elektryka ogólna - [MK7] Kontrola trakcji

skris - 1 Kwi 2013, 22:46
Temat postu: [MK7] Kontrola trakcji
Witam, w nawiazaniu do aktualnej pogody czy ktos orientuje sie jak na szybko wylaczyc kontrole trakcji w sytuacji awaryjnej np. kopny snieg - chwilowe wyjecie bezpiecznika jesli jest to skuteczne to ktory lub moze macie inne pomysly?
Parzych - 1 Kwi 2013, 23:37

skris napisał/a:
czy ktos orientuje sie jak na szybko wylaczyc kontrole trakcji
Najlepiej przyciskiem, i nie jest to sarkazm, ale być może masz instalację pod przycisk jak miał grzesiek646, brak przycisku a po dołożeniu go, ma wyłączanie kontroli trakcji... Także ściągnij poziomą zaślepkę nad lewarkiem biegów i się okaże czy istnieje powyższa możliwość...
MisiekT - 1 Kwi 2013, 23:41

w nowszych tylko przez komputer pokladowy... ewentualnie mozesz sprobowac, czy da sie latwo dolozyc przycisk wylaczania - bylo na forum
grzesiek646 - 2 Kwi 2013, 14:44

Przekop mój temat gdzieś tam jest jak to rozbierałem i dokładałem.
skris - 2 Kwi 2013, 23:08

Dzieki za rade sprawdze w najblizszym czasie i napisze o efektach.
skris - 9 Kwi 2013, 16:34

Rozebralem panelkę byla kostka do wyl. ESP, podłączyłem przycisk i działa dzięki :)
artax - 9 Kwi 2013, 16:49

Tak dla ścisłosci to ESP nie ma nic wspólnego z kontrolą trakcji(uślizgiem koła).ESP stabilizuje tor jazdy.Kiedyś w Focusie mialem przycisk z ikoną" boksujacego kola" i to on był od wyłączenia kontroli trakcji.
pzdr

maciek127 - 9 Kwi 2013, 17:09

jak wyjąć tą kratkę by nic nie zniszczyć?
michal77 - 9 Kwi 2013, 20:04

Możesz wyciągnąć całą obudowę regulacji nawiewu , ale trochę więcej rozbierania jest.
Victor - 7 Gru 2013, 15:46

Czytając wasze odpowiedzi mając przycisk od wyłączania kontroli trakcji dalej ona jest koła buksują a ingeruje w momencie wprowadzenia samochodu w poślizg co trzeba zrobić i jak można całkowicie wyłączyć kontrole trakcji czyli anty poślizg kół plus ingerencja w tor jazdy. W skrócie chcemy wejść w zakręt na łapie pięknym bokiem bez ingerencji elektroniki jak to zrobić ??? najszybciej najprościej
MisiekT - 7 Gru 2013, 16:46

włączyć Need for Speed na kompie :-P
Marcinowaty - 7 Gru 2013, 17:44

:nawalony: :nawalony:
MisiekT napisał/a:
włączyć Need for Speed na kompie :-P

artax - 7 Gru 2013, 18:31

Victor napisał/a:
Czytając wasze odpowiedzi mając przycisk od wyłączania kontroli trakcji dalej ona jest koła buksują a ingeruje w momencie wprowadzenia samochodu w poślizg co trzeba zrobić i jak można całkowicie wyłączyć kontrole trakcji czyli anty poślizg kół plus ingerencja w tor jazdy. W skrócie chcemy wejść w zakręt na łapie pięknym bokiem bez ingerencji elektroniki jak to zrobić ??? najszybciej najprościej

tak jak wyzej wspomnialem ESP to nie to samo co TC.Do latania w zakrętach wyłącza się w mk7 esp przyciskiem na konsoli(lesli masz)To jest elektroniczna stabilizacja toru jazdy.
pzdr

Victor - 7 Gru 2013, 19:06

no własnie przycisk na konsoli wyłącza elektronike na tyle ze koła zabuksują gdy wprowadza się samochod w poślizg dalej ingeruje
Victor - 23 Gru 2013, 19:38

I jak Panowie? Proste pytanie, czy dalej uważacie ze po naciśnięciu przycisku posiadacie pełną kontrolę nad autem, czy ingerencje elektroniki? bo może to jest jakaś dziwna wersja Fiesty?
Kod:
Edytowałem z powodu niestosownych (zaczepnych) uwag z Twojej strony, Parzych...