|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Mechanika silnika - [MK3] Ciężko odpala.
limus - 9 Kwi 2013, 22:41 Temat postu: [MK3] Ciężko odpala. Po kilkugodzinnym postoju trzeba kilka sekund kręcić , żeby silnik odpalił.
Sprawdziłem chyba prawie wszystko ( piszę prawie , bo skoro odpala nadal ciężko , to oznacza , że coś pominąłem ), nawet sprawdzałem jakie jest ciśnienie na wtrysku po przekręceniu kluczyka.
Wygląda to tak , że po 2 przekręceniach kluczyka ciśnienie jest już w normie .
Świece , przewody , iskra , zasilanie , krokowy , cpp , czujnik wału ,ciśnienie na wtrysku , ako , rozrusznik są ok .
Sprawdzałem nawet z rana odpalanie z górki i jest tak samo - trzeba iluś tam obrotów aby silnik się uruchomił.
Moc ma , spalanie w normie .
Nie sprawdzałem kompresji , ale patrząc na osiągi powinna być ok .
Macie jakieś pomysły ?
Pozdrawiam.
Pietrekk - 9 Kwi 2013, 22:46
Spróbuj tak przekręcić na zapłon ze 2-3 razy aż pompka pójdzie, bo może paliwo wraca?
limus - 9 Kwi 2013, 23:27
Już próbowałem nawet 4 razy .
Żadnej różnicy nie było.
Pozdrawiam.
BuMeL - 10 Kwi 2013, 21:09 Temat postu: Re: Ciężko odpala. Według mnie się zapowietrza, może puszczać przewód przy filtrze paliwa albo na osprzęcie pompki, to chyba najczęstrze miejsca.
limus napisał/a: | patrząc na osiągi |
... strasznie optymistyczne
limus - 10 Kwi 2013, 22:02 Temat postu: Re: Ciężko odpala.
BuMeL napisał/a: |
... strasznie optymistyczne |
Pewnie , że tak , ale wydaje się , że deklarowane kuce są i ta wartość jest dla mnie całkowicie wystarczająca )
Dzisiaj został wstawiony zawór zwrotny przed filtrem paliwa .
Oryginalny przewód został zastąpiony przewodem gumowym , ciśnieniowym , plus zaciski i zawór zwrotny .
Jestem ciekaw czy będzie różnica .
Pozdrawiam.
Edit.
Jest różnica , silnik uruchamia się dużo szybciej .
Jest też jeszcze jeden bonus - silnik jest dużo żwawszy , dzwięk silnika tez się zmienił .
Wrażenie jest takie jakby przybyło co najmniej kilka kucy.
Pozdrawiam.
|
|