Forum FiestaKlubPolska -

Elektryka - [MK3] bezpiecznik wyłączający prąd podczas wypadku

Markz - 27 Kwi 2013, 20:52
Temat postu: [MK3] bezpiecznik wyłączający prąd podczas wypadku
Tak sie zastanawiam czy jest coś takiego w fieście (jeśli tak to który to dokładnie)? Moja fiesta jezdzi po strasznych dziurach, miala tez dzwona i jakoś nigdy nie wybiło...
power - 27 Kwi 2013, 22:41

Fiesta MK3 nie ma takiego wynalazku. Zapewne chodzi Ci o klemę pirotechniczną. Nie wiem, czy w tamtych czasach ktokolwiek to montował, nawet w klasie premium. Jest natomiast coś takiego jak wyłącznik uderzeniowy (wstrząsowy) pompy paliwa. Jest dostęp do niego po otwarciu klapki obok pedału sprzęgła przy słupku drzwi.
Markz - 28 Kwi 2013, 08:21

zle to napisałem troche, bo własnie chodziło mi o to drugie czyli wyłącznik uderzeniowy...
Wrzuci ktoś fote który to?

JoeMix - 28 Kwi 2013, 14:01

Cytat:
Wrzuci ktoś fote który to?
Jest tylko jeden, otwórz klapkę u siebie to zobaczysz,,, i nie wybije Ci to na dziurach, nierównościach itp,,, a po dzwonie wystarczy nacisnąć i po sprawie,,,
Badi - 28 Kwi 2013, 15:11

Offtop - w Renówkach potrafi wybić uderzeniowy nawet po przejechaniu przez przejazd :rotfl:
Markz - 28 Kwi 2013, 16:13

jak jeden jak tam pod klapką są wszystkie bezpieczniki, moze ze tam jest ukryta jakas inna klapka od dolu gdzies? a z tym ze w innych autach wybija bezpiecznik na dziurach to sie zgodze bo mielismy tak upalając uno po polu i znajomy hondą miał tak na rajdzie po hopce.
acti357 - 28 Kwi 2013, 18:06

Przy samej podłodze, bardzo blisko drzwi. Tam powinieneś mieć klapkę albo okrągłą zaślepkę.
Markz - 28 Kwi 2013, 18:47

moze ktos pstryknac fote tego? mam wywalone większość plastików i raczej by mi sie takie cos w oczy rzucilo. Moze że ktoś z poprzednich właścicieli się tego juz pozbył.
vegetagt - 28 Kwi 2013, 19:42

Markz, cytując kolege z takim samym problemem z paru tematów niżej:

polski1261 napisał/a:
nalazłem ten mechanizm. Widziałem go od początku ale wyglądał jak zawias i go nie ruszałem. Dzisiaj odkreciłem, nascisnałem i pali

Markz - 28 Kwi 2013, 20:51

ja niemam problemu bo auto jezdzi, tylko chce sie tego "dziadostwa" pozbyc zeby nie mieć kiedyś po rajdzie jak np skocze na hopce
vegetagt - 28 Kwi 2013, 20:54

polski1261 miał taki problem, ze nie mógł go znaleźć :P
Markz - 28 Kwi 2013, 21:00

no ja mam tylko deske a reszta plastików wywalona, musze jutro sie tam polozyc i poszukac
Peedro - 28 Kwi 2013, 21:19

Jak wsiądziesz do auta to patrz po lewej nodze we wnęce/słupku przy podłodze jest taki czarny pjerdolnik, to jest właśnie to. Normalnie jest to pod osłoną progu i jest tam klapka :P
Bit1 - 29 Kwi 2013, 09:38

Wygląda to mniej więcej tak:
http://allegro.pl/wylaczn...3209298870.html
i nei szukaj tego tam gdzie bezpieczniki tylko przy progu drzwi kierowcy tam gdzie klapka taka jest.

Markz - 30 Kwi 2013, 20:45

Oglądałem i takiego czegos jak pokazał bit1 niema, jest cos podobnego, taki czarny kwadrat w takiej wnęce przykręcony blachą. To jest to?