Forum FiestaKlubPolska -

Elektryka ogólna - [MK7] Wentylator silnika

dkowal91 - 13 Maj 2013, 08:28
Temat postu: [MK7] Wentylator silnika
Witam! Nie wie czy wybralem dobry dział, choć wydaje mi się ze dobry, ponieważ mój problem tyczy się elektryki.... otóż chcialem się dowiedzieć, czy z moim autkiem wszystko ok... Problem jest tego typu iż autko po każdym razie kiedy odpale, czy to po nocy czy popoludniu odpala wentylator silnika... tj. tak jakby chciał go chlodzić.... a dopiero został odpalony a na zewnątrz 16 stopni... wydaje mi się, że w zime nie było tego że po odpaleniu zalączał wiatrak.... więc jak to jest i gdzie powinienem szukać problemu??
artax - 13 Maj 2013, 08:37

jestes az tak leniwy :fox: i nie chce się Tobie szukać ?W dziale elektrycznym na pierwszej stronie jest temat ;włączajacy sie wentylator...Wałkowany byl długi czas a co ważne jest diagnoza usterki.
pzdr

dkowal91 - 13 Maj 2013, 08:45

sorry, szczerze powiedziawszy no to faktycznie nie szukalem... w każdym razie dziękuje za pomoc:) PZDR
michal77 - 13 Maj 2013, 10:39

może włączyłeś przypadkiem klimę?
dkowal91 - 14 Maj 2013, 07:57

być może że jest faktycznie włączona... ale to jest przyczyna uruchamiania się wentylatora silnika na zimnym, silniku??
JoeMix - 14 Maj 2013, 08:51

Tak, razem z klima startuje wiatrak na silniku (co prawda chyba nie pełną mocą) bez względu na jego temperaturę,
michal77 - 14 Maj 2013, 08:55

dkowal91 napisał/a:
być może że jest faktycznie włączona...
To sprawdź, i tak jak JoeMix, pisze wentylator pracuje (nie wiem czy z pełną mocą, ale u mnie przy klimatronicu obroty ma niezłe) choć silnik jest zimny.
artax - 14 Maj 2013, 09:11

Klimatronik,manual,zimny czy cieply silnik a klima włączona ,wiatrak musi pracować.Zobacz czy pali sie dioda A/C :V:
pzdr