|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Nasze auta - [MK3] Ford Fiestka Mk3 1993r
Marcin93 - 16 Cze 2013, 22:16 Temat postu: [MK3] Ford Fiestka Mk3 1993r 1.Nick:Marcin93
2.Imię:Marcin
3.Model:Fiesta
4.Wersja:C
5.Rocznik:1993
6.Silnik:1.1
7.Opis Auta: Moje pierwsze auto, które dostałem od Dziadka, akurat zlożyło sie tak że dostałem go kilka dni przed egazminem. Był garażowany, więc za dużo rudej nie było, a mały silnik mnie cieszył, bo opłaty nie są aż tak uciążliwe.
8.Dokonane Zmiany/Wykonane Prace:
a. wizualne: usunięcie rudej z progów, nadkoli, pod zderzakami też troche się znalazło
zderzaki,nadkola,progi i lotka z wersji xr2i,wygłuszenia bagażnika, czekam też na srodkowy tunel za kilka dni bedzie zamontowany,polerka
b. mechaniczne: uszczeklnienie zbiorniczka podciśnienia
c. audio: jak na razie bez szału z przodu głośniczki za 40zł z tyłu na półce głosniki chyba starsze niż ja , radio SONY CDX-GT20
9.Planowane Zmiany:
kupienie alusów, zamontowanie srodkowego tunelu, lepsze audio,przyciemnienie szyb,zalożenie koncówki wydechu, z czasem może cos jeszcze dojdzie
10. Zdjęcia:
a. przed zmianami...troche brudny, dziwny kolor wyszedl na zdjęciach ; /

Po zmianach:
Freeman - 19 Cze 2013, 18:40
Fajna. Podoba mi się, ze w pierwszej kolejności ogarniasz rudą zamiast audio i jakieś tuningi. Kołka doprowadzić do porządku, dać fają psującą końcówkę tłumika i usunąć tę paskudne głośniki i będzie piękna.
Marcin93 - 19 Cze 2013, 22:47
cały czas patrze za jakimiś fajnymi i niedrogimi alusami, bo te kołpaczki niestety ładnie nie wyglądają..końcówkę wydechu niebawem założę, a na głośniki przyjdzie jeszcze czas tym bardziej ze słucha się w miarę dobrze, więc nie ma co szaleć od razu
bobson - 21 Cze 2013, 08:16
A może poszukaj Seryjnych 13 z XR2i, po renowacji wyglądałby bdb no chyba, że chcesz iść w 14 lub więcej.
Ładne Fofi
Marcin93 - 21 Cze 2013, 11:40
co do felg nie jestem właśnie do końca pewny czy 13 czy 14..
modell1 - 21 Cze 2013, 17:52
Ja bym dał od razu 14 tki. Oczywiście z xr ki. I tak pewnie kiedyś wyleci motor 1.1 i trafi jakiś z xr ki
Marcin93 - 21 Cze 2013, 19:09
no kuszą mnie 14nastki, tylko nie wiem jak bedzie z przekłamaniem licznika.. a co do silnika dobrze myślisz, marzy mi sie mocniejszy
|
|