Forum FiestaKlubPolska -

Elektryka ogólna - [MK3] nie działają wycieraczki i bagażnik

Hysek - 21 Cze 2013, 08:15
Temat postu: [MK3] nie działają wycieraczki i bagażnik
Witam ostatnio odwiedziłem mechanika gdyż miałem problemy z kołem, to przy okazji powiedziałem, żeby wymienił linkę od prędkościomierza no ale mniejsza o to. przychodzę po samochód patrzę bagażnik otwarty no to mówię pewnie się komuś otworzył i nie umiał zamknąć bo otwieranie bagażnika jest zamiast tylnej wycieraczki. no to zamokłem i pojechałem do domu.. po drodze złapał mnie deszcz włączam przednie wycieraczki a tu nie działają ;O zobaczyłem spryskiwacz nie działa, bagajka też się nie da otworzyć.. Pomyślałem, że może bezpiecznik poszedł jak cały czas otwierało bagażnik jak tam u mechanika nie umieli wyłączyć.. wymieniłem bezpiecznik i zaczął działać tylko spryskiwacz a wycieraczki dalej nie działają i bagażnik się nie otwiera :|

wie ktoś może co się mogło stać ???

diodalodz - 21 Cze 2013, 09:28

sprawdź na krótko silnik wycieraczek.
Hysek - 22 Cze 2013, 06:01

ok, problem rozwiązany, rozebrałem podszybie i wyciągnąłem z stamtąd niesamowitą ilość liści ;O te liście pogniły i wtyczka od wycieraczek po prostu skorodowała i dlatego nie działało, a co do bagażnika to spalił się siłownik jak tamten z warsztatu nie umiał zamknąć bagażnika i siłownik cały czas chodził.. ; /