|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Elektryka - [MK4] Przepalający się bezpiecznik rozrusznika
adriansjk - 26 Cze 2013, 17:24 Temat postu: [MK4] Przepalający się bezpiecznik rozrusznika Witam a wiec jak w temacie niewiem co sie dzieje ale caly czas pali mi sie bezpiecznik ktory jest do rozrusznika miedzy innymi ten 60A zólty . Jaka moze byc przyczyna ? Ewentualnie co mogeto podam bo nie mam pojecia co moze se dziac :(
Maci3j18 - 26 Cze 2013, 20:04
Pewnie masz gdzieś zwarcie na kablach
DemptD - 26 Cze 2013, 21:05
Bezpiecznik to najwyżej może Ci się przepalić. Zazwyczaj pomocne jest opisanie w jakiej sytuacji ten bezpiecznik się przepala, wkładasz go i pyk, przepalony? Czy włączasz zapłon albo coś? Wróżka ma wakacje teraz i bez podstawowych informacji raczej nikt inny z fusów nie wywróży.
I popraw temat.
Puff - 27 Cze 2013, 08:27
Nie wiem o którym bezpieczniku mowa, ale rozrusznik na pewno nie jest zabezpieczany takim o wartości 60A, bo potrafi pociągnąć (w skrajnych przypadkach) więcej niż 200A.
Sprawdź co dokładnie się przepala i do czego idzie. A jak nie ogarniasz tematu i nie wiesz choćby do czego służy miernik elektroniczny, to jedź do elektryka - ostatnia rzecz, której chcesz, to pożar w instalacji elektrycznej auta.
adriansjk - 27 Cze 2013, 18:29
Pufcio chyba jak przepala sie bezpiecznik podczas jazdy samochodem i pozniej nie odpala tzn nie kreci rozrusznik bo wlasnie ten bezpiecznik 60A jest przepalony to znaczy ze to jednak jest cos od rozrusznika miałem robiony rozrusznik i byly krecone kable wyczyscilem je bo mechanik chyba kurde mial w dupie ta robote i odje*ał to na szybko iwszystko narazie okej . nic sie nie przepala niewiem czego to byla przyczyna tak czy inaczej chyba odstawie do mechanika bo sprawdzalem miernikiem i wszystko jest okej . A tak w ogole to mam podlaczony wzmacniacz i do niego tube i gdy sie przepala to az w glosnikach slychac jak cos trzeszczy . moze to jej przyczynaniewiem . narazie jest wszystko okej moze to byla jakas blachostka albo wlasnie ten rozrusznik ..
|
|