Forum FiestaKlubPolska -

Nasze auta - [MK3] XR2i 90' OEM ODBUDOWA by pszczola

pszczola - 1 Wrz 2013, 21:17
Temat postu: [MK3] XR2i 90' OEM ODBUDOWA by pszczola
1. NICK: pszczola
2. IMIĘ: Darek
3. MODEL: Fiesta
4. WERSJA: Xr2i
5. ROCZNIK:MK3 90'
6. SILNIK: 1.6 8v
7. OPIS AUTA: Auto zakupione od kolegi w Kwietniu tego roku. Rozłożone na częsci pierwsze,pozbawione jakiejkolwiek rdzy i ubytków. Złożone na nowo na nowych częściach. Zabezpieczone podwozie i profile. Zachowana w 100% w oryginale,łącznie z podgrzewaną przednią szybą. Elektryczne szyby oem. Silnik po remoncie,skrzynia po remoncie. Ogólnie w aucie działa 100% rzeczy również z każdą lampeczką i żaróweczką.

8. DOKONANE ZMIANY / WYKONANE PRACE
a. wizualne: Doprowadzenie lakieru do błysku.
b. mechaniczne: wydech przelotowy 2 cale,końcowy OEM LOOK kwasiak M-Tech,nowe amortyzatory gazowe ALKO + sprężyny obniżające Made in Germany,niestety firmy nie znam :hammer:
c. audio: brak
d. inne: oryginalny pakiet XR2i

9. PLANOWANE ZMIANY / PLANOWANE PRACE
a. wizualne: Zmiana felg na coś kultowego,doprowadzenie całość do pełnego błysku i łał :rotfl: ,wypolerowanie przedniej szyby na dniach,ponieważ nosi ślady użytkowania przez 23lata,doprowadzenie i utrzymanie auta w 100% OEM
b. mechaniczne: W trakcie robienia kolektora wydechowego z kwasu na zamówienie by EMPIRERACING ,ostry wałek robiony na zamówienie by Grabowski
c. audio: raczej nie mam planów
d. inne

pawel_mk3 - 1 Wrz 2013, 21:21

Ładna jest :ok:
pszczola - 1 Wrz 2013, 21:28

Dzięki. Jak dorwę jakiś dobry aparat to porobię konkretną sesje. Do szczęścia brakuje tylko OEM znaczków na klapę na tył. W trakcie poszukiwania w dobrej kondycji.
bobson - 1 Wrz 2013, 21:29

Ładna sztuka! Ciekawe plany :)
pszczola - 1 Wrz 2013, 21:33

Wałek wstawię dopiero w Grudniu-Styczniu. Kolektor na Wrzesień pozostawiony. Flansza z kwasu już wycięta:D
Peedro - 1 Wrz 2013, 22:01

co do naklejek to najprościej z jukej. Bardzo ładna jest, ja bym zarzucił RSLe do niej i deko zglebił :P
pszczola - 1 Wrz 2013, 22:05

Pierwsze fotki są jeszcze niezglebionej. Ostatnie już po glebie.Niżej sie nie da bo przód zaczyna obcierać:D. Naklejki tylko uk,bo w salonie pytałem to już do mk3 nie mają. Muszę aparat ogarnąć jakiś:D
modell1 - 1 Wrz 2013, 22:14

:brawo: :brawo: :brawo: :brawo:
pszczola - 2 Wrz 2013, 00:10

Z rzeczy które udało się zrobić po kupnie,prócz tych wymienionych w opisie to:
-nowe świece irydowe
-nowy aku
-nowy alternator
-nowe elementy zawieszenia
-nowe opony jak nakazuje fabryka 185/55/14
-nowa cewka
-nowa sonda lambda
-wymiana wszystkich płynów i filtrów
-przeczyszczenie i odświeżenie wiązki,ponieważ niektóre piny pośniedziały i auto sobie potrafiło po świrować

pszczola - 10 Wrz 2013, 22:09

Do auta wpadł stożek Simoty z odgrodzeniem od komory silnika. Próbowałem dzisiaj wymienić czujnik położenia przepustnicy,który dostałem od MONI,ale niestety nie ten model ;-( . Wymieniłem również wiązkę silnikową. Macie może pomysł gdzie mógłbym dostać ccp albo od czego mógłbym zaadoptować tak owy czujniczek?
Freeman - 11 Wrz 2013, 22:15

pszczola napisał/a:
Macie może pomysł gdzie mógłbym dostać ccp
Na szrocie. Weź ze sobą miernik i sprawdź czy opór rośnie/maleje płynnie
hanysek - 12 Wrz 2013, 01:09

Stary jak nie bedziesz dbal o ta Iskierke to Cie znojda i wyklepia Ci micha :2xf:
a tak na serio super zadbano :ok: niech Ci sluzy jak moja a i nawet lepij :ok: a cpp to na kupie sie okresl to za piataka sie znojdzie jakis co mu w garazu sie szwendo :ok:
a co do felg... to ich nie zmieniej... :2xf: ino sciagni dekle :ok: i bydzie sie lepiej prezentowac :ok:

piecuO - 20 Wrz 2013, 23:15

:ok: :ok: :ok:
pszczola - 27 Paź 2013, 22:32

Mały update:D
W Fifi wymienione wszystkie gumki z przodu,końcówki drążków,sworznie i łaczniki. Przyszła kalendarzowa zima,więc wpadły nowe felgi i oponki. Markgumy 165/65/13 i felgi od RS 13 cali. Troszkę je odświeżyłem i rzuciłem w czarny połysk. Klika zdjęć:

van - 28 Paź 2013, 08:52

no ale w pierwszym poście zdjęcia Ci się z tego serwera skasowały
na tych czarnych nawet ładnie się prezentuje ale czyste to one raczej będą w zimie rzadko :-P

pszczola - 28 Paź 2013, 19:03

Nic się nie bój:D Czyściutkie będą non stop :yes:
Shatanka - 28 Paź 2013, 19:33

Wielki szacun :brawo: za odrestaurowanie - śliczna ta Twoja fiestka
pszczola - 28 Paź 2013, 22:32

Dziekuje :greenpeace: . Staram sie dbać na każdym kroku o auto :ups: