|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Elektryka ogólna - [MK6] Syczenie ze złączki i świecąca kontrolka ENGINE
adamvariant - 2 Lis 2013, 15:14 Temat postu: [MK6] Syczenie ze złączki i świecąca kontrolka ENGINE Witam serdecznie jestem Adam od niedawna posiadam Ford Fiesta MK 6 2002 1.4 od momentu zakupu,świeci się kontrollka ENGINE i gdy jechałem autostradą zauważyłem że wypada czasami tak jakby jeden cylinder ( zaczyna chodzić na 3) i przy okazji duze spalanie bo na trasie wzieła 9l/100km. dotarłem do domu zrobiłem wstępne oględziny pod maskę i zauważyłem 2 problemy ( pewnie będzie ich więcej, ale 2 narazie zdiagnozowane) a mianowicie po pierwsze to syczy na wtyczce przewodu paliwowego do listwy ( ta z czerwonym przyciskiem do odlączania wtyczki) nie wiem jest tam jakiś oring czy coś takiego?? i drugi defekt to wąż który jest po lewej stronie przy alternatorze go widać u dołu jest to o ile dobrze zauważyłem przewó od podcisnienia - jest pęknięta na łuku)
i tutaj pytanie czy te objawy i defekty mogą być przyczyną świecenia się ENGINE? i wypadania cylindra z pracy?
o ile wąż trzeba wymienić (przy okazji może ktoś posiada części do tego modelu???) to nie wiem jak poradzic sobie z nieszczelnoscia na wtyczce listwy
Prusin - 20 Lis 2013, 19:17
Czyli wyglada na przetarcie przewodu paliwowego? identyczna sytuacja byla u mnie na jednym z gumowych wezy paliwowych, przetarcie wystarczylo aby na blacie zaswiecil sie blad, a samochod sie przegrzewal, i nie chcial sie zebrac.
|
|