|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Silniki diesla - [MK6] EGR, rurka metalowa
wandzik - 4 Lis 2013, 22:06 Temat postu: [MK6] EGR, rurka metalowa witam
do egr od gory wchodzi rurka metalowa ktora wchodzi do kolektor ssacy jak sie nie myle... i tu w miejscu laczenia jest male uszczerbienie co powoduje ze spaliny rozpryskowuja sie pod cisnieniem... uszeczelka ktora tam jest nie pomaga za bardzo... mechanik mowil ze trza bedzie caly element kolektora wymienic... czy ktos z was mial juz do czynienia z tym? przez to lekkie rozszczelnienie auto lekko kopci przy przyspieszaniu no i lekko saplinami w kabinie zalatuje od czasu do czasu...
yhyhyh - 5 Lis 2013, 14:34
Za wiele nie pomoge . Nie wiem jak wielkie te uszczerbienie masz , ale zawsze warto wymontowac i zawiezc do goscia ktory spawa plastiki (nie chodzi mi o pana janka ktory sklei kropelka) lecz go goscia ktory spawa zderzaki, zbiorniczki plastikowe.
Puff - 5 Lis 2013, 16:43
Zaślep EGR i połączenie.
kmy - 9 Lis 2013, 11:00
Pufcio napisał/a: | Zaślep EGR i połączenie. |
dokładnie, będziesz miał święty spokój, ja już dawno mam zaślepiony.
wandzik - 10 Maj 2014, 14:46
zajechalem do serwisu forda Bemo Motors w Szczecinie na prawobrzezu. okazalo sie ze w tym laczeniu rurki egr z kolektorem nie bylo uszczelki dlatego spaliny sie rozpryskiwaly w tym miejscu. koszt.. 60zl. podczas naprawy mechanik zauwazyl ze cieknie spod kolektora ssacego(wymiana uszczelki) i za turbo tez cieknie (wymiana uszczelki...) to moga byc powody ze auto lekko kopci przy przyspieszaniu... temat zamkniety...
|
|