|   | 
								Forum FiestaKlubPolska -
  | 
								  | 

Car Audio i CB - [MK7] wymiana fabrycznego radia z BT na fabryczne z BT 

maxim_wawa - 23 Gru 2013,  12:48 Temat postu: [MK7] wymiana fabrycznego radia z BT na fabryczne z BT Zostałem posiadaczem Mk7 1.4 70 Duratorq i nosze sie z zamiarem wymiany radia z fabrycznego na CD z BT na fabryczne z CD, MP3 z BT

jest taka opcja ? 

czego szukac ?

na co zwracać uwage ?

jakieś przeróbki ?
												 MisiekT - 23 Gru 2013,  12:52
  wydawalo mi się, ze kazde fabryczne radio z MK7 w standardzie czyta mp3 - jesteś pewien, ze nie?
												 looki8329 - 23 Gru 2013,  13:46
  MP3 ma raczej każde ale kolega może miał na myśli  z USB...
												 MisiekT - 23 Gru 2013,  13:51
  mi się jedynie nasuwa, ze może chodzic o streaming audio prze BT    
												 maxim_wawa - 24 Gru 2013,  08:39
  właśnie chodziło mi o USB - widziałem ze niektóre wersje maja pytanie czy to tylko przystawka czy trzeba zmieniać radio ? bo same porty z okablowaniem sa na allegro
												 artax - 24 Gru 2013,  09:39

| maxim_wawa napisał/a: | 	 		  | właśnie chodziło mi o USB - widziałem ze niektóre wersje maja pytanie czy to tylko przystawka czy trzeba zmieniać radio ? bo same porty z okablowaniem sa na allegro | 	  

Musisz mieć  odpowiedni moduł,ktory jest instalowany pod schowkiem pasażera.

pzdr
												 MisiekT - 24 Gru 2013,  09:40
  poszukaj - jest o tym temat...

za USB i BT odpowiada zewnętrzny modul - poza okablowaniem musisz tez wymienić centralke, np. tutaj masz kompletny zestaw z angielski wybieraniem glosowym:

http://allegro.pl/ford-fi...3809056624.html
												 maxim_wawa - 31 Gru 2013,  17:35
  no i niestety moje radio nie obsługuje MP3 - tylko CD

pytanie jakie radio pasowało by plug & play

czy jeśli mam BT to może to oznaczać ze mam juz odpowiedni moduł tylko bez wtyczki USB ?
												 MisiekT - 31 Gru 2013,  18:04
  maxim - na jakiej podstawie twierdzisz, ze nie obsluguje mp3? serio pytam

z USB nie jest tak rozowo - moduly z USB sa inne niż samo BT + aux mini jack - musisz wymienić komplet
												 matce - 1 Sty 2014,  18:00
  a jak zamotowac ten zestaw bluetooth bo z tego co wiem to jest na przełaczniku obslugi komputera pokładowego? Da sie to jakos zamontowac, jeżeli nie ma się radia bez BT?
												 xxyy777e - 4 Sty 2014,  12:21
  Ja nie miałem u siebie złacza USB w seryjnym radio.

Więcej info w wątku: 

http://www.fiestaklubpols...er=asc&start=60

"Udało mi się się wreszcie kupić moduł bluetooth z USB i wiązką elektryczną do złącza USB.

Roboty na 30 minut. Wyjmujemy dwie spinki w dolnej obudowie osłony schowka.

Moduł Bluetooth jest przykręcony 1 śrubą. Zamiana modułów + pociągniecie kabla ze złączem USB między fotele.

Trzeba wybrać się do kogoś z IDS. Tak jak kolega powyżej napisał trzeba aktywować dwie funkcje:

"without usb" zmienić na "with usb" i uaktualnić moduł radia, bluetooth

Roboty na kilka minut. Koszt 100 zł"
												 maxim_wawa - 7 Sty 2014,  15:44

| MisiekT napisał/a: | 	 		  | maxim - na jakiej podstawie twierdzisz, ze nie obsluguje mp3? serio pytam  | 	  

wypaliłem w sumie 4x CD-R z MP3 jedna zamknięta druga otwarta i MP3 z katalogami i bezpośrednio bez struktury - za każdym razem błąd odczytu CD, zwykłe cd audio nagrywane i z matrycy działają bez zarzutu
												 MisiekT - 7 Sty 2014,  15:48
  a sprawdzales tą samą płytę w innym odtwarzaczu?
												 maxim_wawa - 8 Sty 2014,  08:22

| MisiekT napisał/a: | 	 		  | a sprawdzales tą samą płytę w innym odtwarzaczu? | 	  

nom w domowej wieży i Pioneerze w drugim aucie odtwarza bez problemu każdą z tych płyt
												 MisiekT - 8 Sty 2014,  08:26
  w drugim aucie masz fabryczne radio?

wpadnij kiedyś na Domaniewska z plyta, to sprawdzimy - naprawdę nie chce mi się wierzyc, żeby było radio bez mp3   
												 maxim_wawa - 8 Sty 2014,  08:30
  nie drugie auto dołożone radio z MP3, gdzie na domaniewskiej grasujesz ??

próbowałem tez kilku innych płyt mp3 które wszędzie mi działają
												 MisiekT - 8 Sty 2014,  08:42
  oka... mowie - jak bedzesz chciał to kiedyś podjedz, sprawdzimy u mnie - zawsze to latwiejsze niż wymiana radio od razu...
												 maxim_wawa - 18 Sty 2014,  17:40
  hmm.. wracam do tematu, zacząłem się wczytywać w instrukcje obsługi auta sądząc ze coś robię źle i ku mojemu zaskoczeniu w instrukcji jest jak byk ze radio powinno mieć poza źródłem CD tez źródło CD MP3 a u mnie ten tryb się w ogóle nie pojawia jako opcja wyboru

czy przypadkiem radio nie jest w jakiś sposób konfigurowalne przez OBD
												 MisiekT - 18 Sty 2014,  21:22
  ono sie pojawia jak masz wlozona plyte z MP3   

jeszcze 2 tyg. jestem na Domaniewskiej - masz szanse sprawdzić   
												 maxim_wawa - 19 Sty 2014,  08:47
  problem w tym ze pracuje na okeciu a jak wyjdę z pracy to muszę szybko zasoować po córę do żłobka na LAND

| 

|