Forum FiestaKlubPolska -

Przed zakupem - [Ogólny] Zimowe płyny do spryskiwaczy

scorpion69 - 7 Lut 2014, 15:11
Temat postu: [Ogólny] Zimowe płyny do spryskiwaczy
witam
Czy ktoś z was miał i może polecić zimowy płyn "Aura" -teraz mają producenta firme Polmos Wrocław, a wcześniej organika oraz achtel. Te wcześniejsze to ponoć był syf na szybie od nich szczególnie od Achtel. :myśli:
ew. jakie Wy stosujecie?

Freeman - 7 Lut 2014, 19:15

Może zabrzmi to jak auto reklama, ale na Orlenie płyn kosztuje 29,90 zł. Klienci mówili że za drogo bo za 15 zł kupią w Biedronce. Kilka lat temu jak przyszły mrozy to się przekonali jaką wartość mają te płyny. W 2 dni sprzedałem 205 płynów bo inne zamarzały. Nasze pomimo temperatury na etykiecie -22 wytrzymywały więcej (do -25)
scorpion69 - 7 Lut 2014, 20:05

ciekawe czy firmowy Motula będzie na poziomie olejów...i nie jest drogi
MOTUL Visio -20C

FFDriver - 7 Lut 2014, 20:42

Ja tam zawsze biorę na Orleni/Bliskiej przy okazji tankowania i złego słowa specjalnie nie mogę powiedzieć.
scorpion69 - 7 Lut 2014, 21:02

FFDriver napisał/a:
Ja tam zawsze biorę na Orleni/Bliskiej przy okazji tankowania i złego słowa specjalnie nie mogę powiedzieć.

jakbym miał taryfę nówkę to bym też kupił 4L/30zl a tak już nieopłacalne kupowanie mi drogich części/materiałów eksploatacyjnych ;-|

FFDriver - 8 Lut 2014, 09:53

scorpion69 napisał/a:
jakbym miał taryfę nówkę to bym też kupił 4L/30zl a tak już nieopłacalne kupowanie mi drogich części/materiałów eksploatacyjnych

Po pierwsze primo to nie 30 a 29,99 :-P
Po drugie primo to błędne myślenie.
Nie ważne ile auto ma lat, wręcz im starsze tym więcej wymaga uwagi. Natomiast płyn do spryskiwaczy w ogóle nie jak się nie ma do wieku auta i jak będzie słaby to tak jak Freeman napisał po prostu zamarznie i co Ci wtedy po nim ?
Zresztą ja jeżdżę naprawdę sporo, a aż tyle mi tego płyny nie schodzi w ciągu zimy. Ostatni kupiłem w grudniu rozlałem na dwa auta i jeszcze resztka w bagażniku jeździ.

MisiekT - 8 Lut 2014, 10:06

FFDriver napisał/a:
aż tyle mi tego płyny nie schodzi w ciągu zimy

zależy gdzie jeździsz... jak zle trafisz z pogoda, to taki baniak potrafi zejść na jednej lepszej trasie...

PS. zawsze biore sonax'a - jak kupi się przed sezonem, to jest poniżej 20zl/4l

Freeman - 8 Lut 2014, 12:08

Sonax też dobry. Kupowałem kiedyś koncentrat. Zgadzam się z Miskiem ja jeżdże 11 i jak dostaniesz się za TIRa to płynu idzie sporo.
scorpion69 - 8 Lut 2014, 14:39

chyba jednak na próbę weznę MOTULa i się zobaczy
pozdro

FFDriver - 9 Lut 2014, 10:11

Freeman napisał/a:
ja jeżdże 11

Ja też, prawie codziennie :)
Ale ten rok jest wyjątkowo łaskawy.