Forum FiestaKlubPolska -

Car Audio i CB - [MK6] Problem z odtwarzaniem nagrywanych p³yt CD

morsio - 25 Lut 2014, 20:04
Temat postu: [MK6] Problem z odtwarzaniem nagrywanych p³yt CD
siemka ;) w mojej fiescie mam radio cd 3-czesciowe, problem jest taki gdyz nie odtwarza mi p³yt cd nagrywanych, p³yty sa nagrywane oczywiscie jako p³yta audio np w nero. radio odtwarza p³tyty gdyz gdy wsadzi³em p³yte z muzyka z jakiejs gazety to bez problemu dzia³a³a. p³yty musza byc nagrywany w jakis konkretny sposob?? ktos ma na to jakis sposob??
pozdrawiam i z gory dziekuje za pomoc ;)

[ Dodano: Wto Lut 25, 2014 20:24 ]
wystepuje error e24 tak pisze na radiu

Puff - 25 Lut 2014, 21:18

E24 wskazuje na brud na problemy z odczytem.
Je¶li masz p³ytê czyszcz±c±, u¿yj jej. Je¶li nie, mo¿esz spróbowaæ wyci±gn±æ radio, rozebraæ i przeczy¶ciæ soczewkê. Je¶li ten zabieg nie pomo¿e, to znaczy, ¿e laser kuleje po tylu latach i albo go wymienisz (mo¿e i razem z radiem), albo bêdziesz skazany na s³uchanie p³yt t³oczonych.

morsio - 25 Lut 2014, 21:35

Pufcio napisa³/a:
E24 wskazuje na brud na problemy z odczytem.
Je¶li masz p³ytê czyszcz±c±, u¿yj jej. Je¶li nie, mo¿esz spróbowaæ wyci±gn±æ radio, rozebraæ i przeczy¶ciæ soczewkê. Je¶li ten zabieg nie pomo¿e, to znaczy, ¿e laser kuleje po tylu latach i albo go wymienisz (mo¿e i razem z radiem), albo bêdziesz skazany na s³uchanie p³yt t³oczonych.

z tym zabrudzeniem to faktycznie moze byc, po na p³ucie pozostaja dziwne zabrudzenia-paski przez ca³a d³ugosc p³yty.

ale dobrze rozumiem ze 4500 bez problemu powinna odczytywac p³yty cd audio w³asnorecznienagrywane??

Puff - 25 Lut 2014, 22:50

Te odtwarzacze bywaj± czasem kapry¶ne, ale nie powinny byæ a¿ tak.
Wiem, ¿e w mk6 wymiana radia to trochê wiêcej zabawy ni¿ np. w mk5, ale (tak szczerze) powiem Ci, ¿e jak chcesz siê pozbyæ problemów, to zmieñ radio na "aftermarketowe". Wydasz pieni±dze raz, a pozbêdziesz siê ka¿dorazowego irytowania siê i zyskasz na funkcjonalno¶ci :)