|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Elektryka ogólna - Włączenie halogenów bez włączania postojówek
Kam1l - 6 Maj 2014, 23:22 Temat postu: Włączenie halogenów bez włączania postojówek Ma ktoś jakiś patent na uruchamianie halogenów bez konieczności uruchamiania postojówek?
Chce założyć sobie dzienne na oryginalnej instalacji i zamienić tylko halogeny na drl.
Chce mieć możliwość włączenia i wyłączenia ręcznie świateł a nie automatu. Dywagacje czy jest to wpełni legalne oraz dlaczego tak a nie inaczej mnie nie interesują
Pytanie:
Czy konieczność uruchomienia halogenów dopiero po uruchomieniu postojówek jest sterowana elektronicznie (wtedy można przesterować komputer) czy jakoś mechanicznie (jakaś dźwigienka lub przekaźnik)??
Parzych - 6 Maj 2014, 23:46
Nie wiem jak jest w MK7, ale w MK6 jest to fizycznie niemożliwe, po prostu włącznik świateł nie pozwala na taki manewr...
PS.
Ja mam dzienne przez przekaźnik, że się wyłączają po włączeniu postojówek, ale mam przycisk że dzienne mogą świecić z włączonymi wszystkimi światłami
Kam1l - 7 Maj 2014, 18:27
W focusie też fizycznie nie szło włączyć. Trzeba było rozebrać i poprowadzić rowek prowadzący takie bolce w inny sposób żeby działało.
A mk7 jest przycisk i pewnie jakiś układ
Puff - 7 Maj 2014, 22:10
Osobna instalacja pracująca równolegle z obecną - roboty kilka razy mniej niż grzebanie z kablami i elektroniką w obecnej. Plus możliwość bezbolesnego demontażu, gdyby się kiedyś znudziło/przestało podobać.
|
|