Forum FiestaKlubPolska -

Elektryka ogólna - EEC5 / EECV , wiązka mk4 1.3 ghia

Pablosss - 10 Maj 2014, 23:57
Temat postu: EEC5 / EECV , wiązka mk4 1.3 ghia
Dobry wieczór bardzo :)

Próbowałem i nie udało mi się znaleźć przez szukajke odpowiedzi na nurtujące mnie pytania..

1. Komputer EEC5 w mk4 ghia spełnia jeszcze jakąś funkcje poza sterowaniem silnikiem? Chodzi mi, czy pełni funkcje czegoś w stylu komputera komfortu - jakas kontrola nad centralnym zamkiem, domykanie szyb, i inne bajery.
Potrzebuje to wiedzieć bo łącze wiązke od mk3,5 1.6 futura (i dzisiejsze zdziwienie jak sie dowedziałem ze podobno mam bez EDIS`owa wiązke) z wiazką mk4 ghia 1.3 . Wpada cala wiazka kabinowa od mk4 , a silnikowa od mk3,5 (która defacto jest praktycznbie taka sama jak ta od mk4 poza różnicą podpinanego komputera)

2. Przez pierwsze pytanie nasuwa się drugie. Przy zamkach w mk4 znalazłem dziwne pętle zapinane na nie. Może ktoś mi wytlumaczyc czemu one służa (kostka 4 pinowa z czego 3 piny wykorzystane; wiązka do zamka od zamka centralnego idąca później do owych 'pętli' na zamkach)

3. w wiązce drzwi (mk4 auto tzw.3drzwiowe; tyczy sie lewych i prawych drzwi) wystepuje zaraz pod pianką wygłuszającą, przypięta do drzwi, 2pinowa wtyczka, nigdzie dalej nie podpięta - do czego ona służy/ co powinno być do niej podłączone

(jeśli potrzeba zdjęć to zrobie je jutro)

dziękuję za pomoc. pozdrawiam Paweł W. :)

Peedro - 11 Maj 2014, 10:37

porób zdjęcia najlepiej :) A co do braku edisa w futurze to normalne :P
Pablosss - 11 Maj 2014, 20:54

Dzisiaj wiazka uciekła z drzwi ale cos pokombinuje ;)
Pablosss - 6 Lis 2015, 13:16
Temat postu: EEC5 / EECV , wiązka mk4 1.3 ghia
Do zamknięcia/wygaszenia/wywalenia :ok: