Forum FiestaKlubPolska -

Tuning mechaniczny - [MK4] 1.25 Zetec - zmiany mechaniczne. Propozycje, uwagi, op

Guru03 - 26 Cze 2014, 22:58
Temat postu: [MK4] 1.25 Zetec - zmiany mechaniczne. Propozycje, uwagi, op
Witam. Nie znalazłem konkretnego tematu, który wyczerpał by mój pomysł wiec pisze. Śmigam taka fajna Fieściną z silnikiem 1.25 zetec i interesuje mnie co bym musiał zrobić ( ewentualnie kto i gzie) żeby tak ja mechanicznie zmienić, a wizualnie była taka sama? Takie trochę dziwne, ale denerwuja mnie " frajerzy" którzy nasmiewaja się z takiego małego samochodziku, a tak można im przytrzec nosa.
Reasumując: jeżeli trzeba to co wymienić i ile kasy zainwestować?? nico

Puff - 26 Cze 2014, 23:58

Kilka tysięcy minimum - wymiana hamulców, zawieszenia, silnika i osprzętu, wydechu, do tego grzebanie w elektryce, itd.

Ogólnie jeśli sądziłeś, że wydasz 500zł i nagle będziesz miał 175KM zamiast 75, to klaruję - niestety to tak nie działa ;)

Rada - naucz się dobrze wykorzystywać te 75KM. Nie jest sztuką wdepnąć w podłogę na autostradzie. Sztuką jest umieć szybko pokonywać zakręty - a tego byle idiota nie potrafi. No i na początek słabsze auta nadają się do tego idealnie, bo nie chcą (aż tak bardzo) zabić kierowcy :P

Marcin - 29 Cze 2014, 22:27

Kiedyś śliwką objeżdżałem rs-ki :-P
jak silnik zdrowy to kilka km można uzyskać na dolocie i wydechu, ale szału nie będzie, więcej można ugrać dobrym zawiasem, ale tu też tanio nie będzie.