Forum FiestaKlubPolska -

Mechanika ogólna - Nagrzewajaca się podłoga bagażnika

Jondi - 5 Wrz 2014, 22:00
Temat postu: Nagrzewajaca się podłoga bagażnika
Witam
Moja Fieste ST150 mam stosunkowo krótko bo od 15 sierpnia.
Dzis po przejachaniu ok 30 km autostradą zauważyłem, że dość mocno nagrzewa się podłoga bagażnika nad tłumikiem końcowym. jestem w stanie utrzymac tam ręke ale jest zdecydowanie za ciepła ;/
Czy ktoś miał taki problem?
Dodam ze osłona termiczna jest, a czy tłumik jest oryginalny nie mam pojęcia :P

Parzych - 6 Wrz 2014, 02:07

Jondi napisał/a:
czy tłumik jest oryginalny nie mam pojęcia :P
Jakbyś był łaskaw zapodać jego zdjęcie, to może ktoś byłby w stanie stwierdzić czy oryginał, czy jakieś badziewie... :9:

PS.
Z polskimi znakami zdecyduj się, albo po całości używasz, albo wcale... nunu

Jondi - 6 Wrz 2014, 08:31

wybacz za pisownię ale z telefonu nadawałem i tam słownik raz da polskie znaki a raz nie ;/ zaraz postaram się dać jakaś fotkę :)
Przy okazji wie ktoś ile pojemności ma rezerwa w ST?

[ Dodano: Sob Wrz 06, 2014 10:35 ]
Jest i foto :)

vegetagt - 6 Wrz 2014, 12:29

To na dole to dziura? Może na górze też jest zgnite i dmucha bezpośrednio w osłone.
Parzych - 6 Wrz 2014, 13:28

Tłumik masz oryginalny, jeśli to rzeczywiście dziura, to możliwe że od niej się nagrzewa podłoga...
Jondi napisał/a:
Przy okazji wie ktoś ile pojemności ma rezerwa w ST?
Kontrolkę rezerwy włącza komputer na 80km przed końcem paliwa i ilość jest zależna od stylu jazdy i średniego spalania, w ST może to być ok 7-8l...
Jondi - 6 Wrz 2014, 13:54

Dziury jeszcze nie ma ale wiem ze dokonuje on żywota :-) już rozgladam się za czymś robionym na zamówienie. Zastanawia się jeszcze czy nie jest juz trochę zatkany i dlatego tak się grzeje. No nic naradzie musi chwile jeszcze po jeździć. Mam nadzieje ze nie zaszkodzi to autu