Forum FiestaKlubPolska -

Silniki diesla - [MK6] Skasowany prawy przód

m_czaj - 8 Wrz 2014, 11:54
Temat postu: [MK6] Skasowany prawy przód
Witam, w weekend miałem nieprzyjemną kolizję - uderzenie w prawy przód, poszła na pewno chłodnica (wyciek), reflektor, błotnik, maska..nie wiem co jeszcze
Pytanie do Was - co jest do wymiany? Czy samochód został poważnie uszkodzony?
Samochód stoi 200km od domu, więc muszę się wszystkim zająć na odległość

Jondi - 8 Wrz 2014, 12:15

Kolego po takich fotach ciężko ocenić stan auta. Gdyby było rozebrane to jeszcze...
widać że góry pas przedni jest cały przestawiony. Pytanie czy dołem też. jak tak to pewnie prawa przednia podłużnica oberwała no chyba że wpadłeś pod coś i uszkodzeniu uległy tylko górne elementy.
Czy ja dobrze widzę czy felga też jest walnięta? Jak tak pytanie co z zawieszeniem ;/
Twoja wina czy z czyjegoś OC?

MisiekT - 8 Wrz 2014, 12:31

wyglada na kosmetyke tak naprawde, ale zdjecia potrafia bardzo klamac - w co walnales i przy jakiej predkosci? jak to tylko lekka owijka o jakis slub czy cos to tragedii byc nie powinno

PS. oczywiscie zakladam, ze nie walnales przodem, a poduchy byly sprawne - znaczy nie wytrzelily, bo nie bylo potrzeby (a nie dlatego, ze nie dzialaja)

pawel182 - 8 Wrz 2014, 16:43

Podłużnica widać, że raczej cała.
Ze zdjęć na pewno do wymiany:
- pas przedni
- chłodnica
- chłodnica klimatyzacji
- lampa
- halogen
- błotnik
- maska
- nadkole

Do tego prawdopodobnie też:
- zbiorniczek płynu chłodzącego (?)
- skraplacz (?)
- być może też druga lampa (?)

Mogło tez dostać boczne wzmocnienie to do którego mocowany jest błotnik, ale ze zdjęć to tylko wróżenie.
Myślę, że lekko możesz liczyć z 2-3tys zł + malowanie

[ Dodano: Pon Wrz 08, 2014 16:45 ]
MisiekT napisał/a:
PS. oczywiscie zakladam, ze nie walnales przodem, a poduchy byly sprawne - znaczy nie wytrzelily, bo nie bylo potrzeby (a nie dlatego, ze nie dzialaja)

Raczej widać, że przodem a poduchy raczej nie wystrzeliły bo siła nie była aż tak duża aby moduł musiał je aktywować, no chyba że ich nie ma bo ktoś kiedyś zezworkował ;)

Parzych - 8 Wrz 2014, 19:06

Zastanawia mnie, dlaczego nikt nie wspomniał o zderzaku... :9:
Jondi - 8 Wrz 2014, 19:23

nie wiem jak tam są ułożone przewody klimy ale w ST były by jeszcze one pogięte
vito2m - 9 Wrz 2014, 02:57

Jak kolo przejelo czesc uderzenia to czesci zawieszenia do wymniany ,drazek stabilizacji rowniez a pozniej ustawienie zbieznosci , zdjecia pokazuja ze tylko blachy oby tak bylo

[ Dodano: Wto Wrz 09, 2014 03:07 ]
Jak kolo przejelo czesc uderzenia to czesci zawieszenia do wymniany ,drazek stabilizacji rowniez a pozniej ustawienie zbieznosci , zdjecia pokazuja ze tylko blachy oby tak bylo .Pewnie dwie chlodnice musza byc nowe , moga byc urwane uszy , Zderzak moze dostaniesz w kolorze 350 , ladna maska bez malowania 450 blotnik 250 , clodnice sz tanie dwie 300 zl , Radze znalesc sobie dawce i pojechac po wszystkie potrzebne czesci ,zaoszczedzisz na wysylkach .