|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Przed zakupem - [MK6] Zakup Fiestra MK6 1.25 benzyna Warszawa
ErnoL - 15 Paź 2014, 17:33 Temat postu: [MK6] Zakup Fiestra MK6 1.25 benzyna Warszawa Witam,
dla cioci szukam jakiegoś autka z racji że podoba jej się fiesta zawitałem do Was , pytanie do użytkowników czy do miasta silnik 1.25 75KM będzie dobry?
znalazłem taki model, proszę o swoje sugestie:)
http://otomoto.pl/ford-fi...-C34779511.html
Parzych - 15 Paź 2014, 21:30
ErnoL napisał/a: | czy do miasta silnik 1.25 75KM będzie dobry? | Do turlania się z punktu A do punktu B niby wystarczający, jednak spalanie kształtuje się na poziomie takim jak w 1.6 100KM...
ErnoL - 15 Paź 2014, 21:51
Wcześniej miała pande 54KM, powinna poczuć różnice
Parzych - 15 Paź 2014, 22:20
ErnoL, po pierwsze - w Polsce moc podaje się w KM lub KW a nie w jakichś ps, po drugie - porównaj masy obu autek...
pawel182 - 20 Paź 2014, 20:21
Parzych napisał/a: | ErnoL napisał/a: | czy do miasta silnik 1.25 75KM będzie dobry? | Do turlania się z punktu A do punktu B niby wystarczający, jednak spalanie kształtuje się na poziomie takim jak w 1.6 100KM... |
Przy 1.6 zapłacisz wyższą stawkę ubezpieczenia.
[ Dodano: Pon Paź 20, 2014 20:24 ]
ErnoL napisał/a: | Witam,
dla cioci szukam jakiegoś autka z racji że podoba jej się fiesta zawitałem do Was , pytanie do użytkowników czy do miasta silnik 1.25 75KM będzie dobry?
znalazłem taki model, proszę o swoje sugestie:)
http://otomoto.pl/ford-fi...-C34779511.html |
Ze zdjęć mało co widać. Jedyne co rzuca się w oczy to brak oznaczeń na tylnej klapie. Druga rzecz to już bardziej intuicja: przedni błotnik po stronie kierowcy jakby był malowany.
hubi_2006 - 21 Paź 2014, 21:27
pawel182 napisał/a: | Przy 1.6 zapłacisz wyższą stawkę ubezpieczenia. |
Taaa... wręcz miażdżąco większą
1.6 na pewno będzie lepsze od 1.25 pod praktycznie każdym względem.
van - 21 Paź 2014, 22:40
Parzych, moc można podawać i w stonogach, PS to chyba ogólnie znane pojęcie
Dla cioci 1,25 będzie jak najbardziej ok. W mieście szczególnie w wawie w korkach będzie palił pod lekką nogą mniej niż 1.6.
Co do OC to może na wsiach różnica pomiędzy 1.6 a 1.25 jest niewielka ale w wawie to może być nawet kilka stówek. Więc jak ktoś się nie zna to lepiej się nie odzywać niż palnąć głupotę.
ErnoL, ten egzemplarz to jakoś mało ciekawy mi się wydaje. Co do bezwypadkowości to w PL nie ma aut nie lakierowanych i nie bitych, są tylko Ci którzy tak twierdzą ale zwyczajnie się nie znają lub ufają miernikom lakieru
Parzych - 21 Paź 2014, 23:42
van napisał/a: | Dla cioci 1,25 będzie jak najbardziej ok. W mieście szczególnie w wawie w korkach będzie palił pod lekką nogą mniej niż 1.6. | Nie będzie palił mniej, wiem co mówię bo przerabiałem oba...
van - 22 Paź 2014, 12:36
Parzych, masz ciężką nogę, BĘDZIE PALIĆ MNIEJ ! i doskonale wiem że przerabiałeś i wmawiasz sobie że pali tyle samo. Ale zwyczajnie małe silniki palą dużo kiedy się je ciśnie żeby jakoś tam jechać, większy silnik nie potrzeba tak cisnąć i pali to co ma spalić. Ale wystarczy nie cisnąć od świateł do świateł trzymając się za tym nowym X6 i będzie spalanie w mniejszej pojemności mniejsze. Przerabiałem temat i różne testy(nie te w laboratorium) też tak twierdzą
|
|