Forum FiestaKlubPolska -

Elektryka ogólna - MK4 klakson

ravenpoz - 20 Lis 2014, 18:22
Temat postu: MK4 klakson
Cześć,
mam prośbę i byłbym wdzięczny, jakby ktoś zechciał się podzielić zdjęciem silnika z informacją, gdzie znajdę klakson oraz wtyczkę połączeniową instalacji z klaksonem.

dzięki :)

mario3991 - 20 Lis 2014, 19:14

Klakson przed przednim lewym kołem za taką osłoną, ja mam w tym miejscu myślę że jest to oryginalnie.
Puff - 20 Lis 2014, 22:59

Si, tam jest fabrycznie. Jeśli szlag Ci trafił oryginalny, to wsadź coś lepszego. Kosztuje mniej niż nowy, a przynajmniej brzmi jak klakson :P
ravenpoz - 21 Lis 2014, 17:31

dzięki, okazało się, że przy sprawdzaniu kabli, został przypadkowo wypięty.
Grax - 4 Kwi 2015, 09:26

Pufcio napisał/a:
Si, tam jest fabrycznie. Jeśli szlag Ci trafił oryginalny, to wsadź coś lepszego. Kosztuje mniej niż nowy, a przynajmniej brzmi jak klakson :P

Ja właśnie muszę coś kupic bo te muczenie mnie strasznie denerwuje ....

Puff - 4 Kwi 2015, 13:10

Są na aukcjach klaksony reklamowane jako "139 dB". Z tymi dB to nie tak do końca, ale i tak robią hałas. Ja mam taki dłuższy czas i się zastanawiam nad zamontowaniem czegoś jeszcze mocniejszego, musiałbym tylko miejsce pod maską znaleźć. :devil:
mario3991 - 4 Kwi 2015, 17:52

dobry efekt miałem jak ktoś zamontował w fiacie takie trąbki a robiły hałas jak by pociąg zatrąbił na przejeździe kolejowym.
Puff - 4 Kwi 2015, 23:58

Wychodzę z założenia, że klaksonu się używa wtedy, kiedy się absolutnie musi (to nie Indie czy Turcja), więc jak już musisz komuś coś zasygnalizować, bo ślepy/głupi, to dobrze, żeby było Cię słychać.