|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Hyde-Park - MK7 sedan
FFDriver - 5 Gru 2014, 09:26 Temat postu: MK7 sedan Niedawno widziałem MK7 w wersji sedan.
Jestem w szoku
Po pierwsze wydawało mi się, że tego typu auta sprzedawane są tylko w tzw. bidnych krajach.
W Polsce takie cudo nie jest dostępna, a u naszych zachodnich sąsiadów najwyraźniej tak.
Po drugie brzydota tego auta jest powalająca (na żywo jeszcze bardziej niż na zdjęciach) i zastanawiam się jak w ogóle można coś takiego kupić ?? Tak jakby sklejone ze sobą dwa auta kompletnie do siebie nie pasujące.
Normalnie masakra.
tadzias - 5 Gru 2014, 14:04
Byc moze sa w Polsce sympatycy takich nietuzinkowych rozwiazan, z dosc specyficznym zmyslem estetyki
Kusiu - 6 Gru 2014, 02:23
To przy yaris-ce w sedanie jeszcze jakos wyglada^^
Dawidoff4 - 7 Gru 2014, 13:57
a mnie się sedanik podoba
patrząc na tył auta to wypisz wymaluj Focus MK3 sedan
a z tych 2 to zdecydowanie wolę Fiestę (jestem nieuleczalnym fiestomaniakiem )
FFDriver - 9 Gru 2014, 08:25
Dawidoff4 napisał/a: | a mnie się sedanik podoba |
A na żywca ją widziałeś, bo jak nie to zmieniłbyś zdanie
Dawidoff4 - 9 Gru 2014, 11:21
FFDriver napisał/a: | A na żywca ją widziałeś |
nie widziałem
ale strzeliłem sobie w stopę pisząc że wypisz "wymaluj Focus MK3 sedan"
tył jest przeszczepiony od Mondeo MK4 (wóz Bonda)
langolier - 12 Gru 2014, 16:33
Takie kompaktowe Mondeo
odyniec - 13 Gru 2014, 21:32 Temat postu: Re: MK7 sedan
FFDriver napisał/a: |
Po pierwsze wydawało mi się, że tego typu auta sprzedawane są tylko w tzw. bidnych krajach.
W Polsce takie cudo nie jest dostępna, a u naszych zachodnich sąsiadów najwyraźniej tak.
Po drugie brzydota tego auta jest powalająca (na żywo jeszcze bardziej niż na zdjęciach) i zastanawiam się jak w ogóle można coś takiego kupić ?? Tak jakby sklejone ze sobą dwa auta kompletnie do siebie nie pasujące.
Normalnie masakra. |
Nie tylko Fiesta ale wiele innych modeli np. Polo. Sprzedaż takich aut prowadzona jest na rynkach wschodnich tj. Rosja, Ukraina, Białoruś, itd, oraz w Ameryce środkowej oraz południowej (głównie Brazylia).
langolier - 13 Gru 2014, 21:42
Ale czemu akurat tam ?
Chyba nie są jakoś specjalnie tańsze ?
Edit: może się wygodniej zwłoki przewozi ?
Widział kto kiedy na filmie przewożenie zwłok w kombi albo hatchbacku ? Pomijając karawany. ..?
janek80 - 31 Gru 2014, 00:45
blisko mnie mieszka
barney - 31 Gru 2014, 21:16
To zielone z pierwszego posta to nie jest bardziej liftback? Sedany zwykle miały wyraźnie zarysowany bagażnik...
FFDriver - 2 Sty 2015, 13:44
janek80 napisał/a: | blisko mnie mieszka |
No do Kalisza nie ma daleko
barney napisał/a: | To zielone z pierwszego posta to nie jest bardziej liftback? |
Jest to sedan. Na żywca widać to lepiej no i jako taki jest to auto sprzedawane.
gulgulq - 2 Sty 2015, 18:35
tak jakoś źle nie wygląda - kwestia gustu:
http://www.drivearabia.co...-uae-saudi-gcc/
FFDriver - 4 Sty 2015, 14:56
gulgulq, bez jaj te zdjęcia nie oddają brzydoty tego auta na żywca.
Trzeba je zobaczyć na ulicy żeby zrozumieć, szczególnie w takim fantastycznym zielonym kolorze.
odyniec napisał/a: | Sprzedaż takich aut prowadzona jest na rynkach wschodnich tj. Rosja, Ukraina, Białoruś, itd, oraz w Ameryce środkowej oraz południowej (głównie Brazylia). |
No właśnie, tym bardziej dziwi sprzedaż w Niemczech.
Grax - 4 Sty 2015, 15:39
Kusiu napisał/a: | To przy yaris-ce w sedanie jeszcze jakos wyglada^^ |
Przebijam najgorzej renault talia P
odyniec - 6 Sty 2015, 14:39
Grax napisał/a: | Kusiu napisał/a: | To przy yaris-ce w sedanie jeszcze jakos wyglada^^ |
Przebijam najgorzej renault talia P | tylko dlatego, że nie było Multipli w sedanie ;-)
FFDriver - 7 Sty 2015, 13:54
Dzisiaj widziałem dokładnie to auto w Kępnie.
Fajne uczucie. Z przodu w ogóle nie widać, że to sedan. Mijamy się i tu taka zasadzka Zerknąłem w lusterka i blachy z Pleszewa i wszystko jasne
|
|