|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Mechanika silnika - Wskaźnik temperatury silnika
mario3991 - 11 Sty 2015, 16:16 Temat postu: Wskaźnik temperatury silnika Odkąd mam swoją fiestę nigdy mnie to nie zastanawiało ale wskaźnik od temperatury silnika nawet po przejechaniu około 100km plus korki w mieście nie wchodzi na to pole "normal" czy to jest normalne dodam że spalanie jakie odnotowałem waha się w granicach 6,5-6,9 na 100km gdy rozgrzałem porządnie silnik no to wiatrak się włącza i po chwili wyłącza.
wawrzyc - 11 Sty 2015, 19:28
U mnie jest podobnie, wymieniałem czujniki, kombinowałem i już nie wiem sam. Ostatnio stwierdziłem, że zrobię sobie lcd który będzie pokazywać wszystko o aucie taki komputerek i chcę aby wskazywał też wodę.
dawo35 - 15 Sty 2015, 15:37
u mnie nie przekracza 1/3 pola
mario3991 - 15 Sty 2015, 16:22
wawrzyc a Ty sam będziesz robił ten komputerek???
MARIUSZ.B - 17 Wrz 2015, 22:21 Temat postu: Re: Wskaźnik temperatury silnika Po wymianie czujnika wskaźnik powinien działać OK, było kilka rodzajów tych czujników więc trzeba dobrze dobrać. Różniły się chyba kolorem.
wawrzyc - 2 Paź 2015, 10:13 Temat postu: Re: Wskaźnik temperatury silnika Tak, jestem elektronikiem. Teraz robię sobie tempomat do fiesty, jak skończe pochwalę się na forum. Ja tylko nie wiem skąd bierze się wskazanie na desce, bo ten czujnik pod cewka nie wpływa na wskazania wskaźnika.
Puff - 4 Paź 2015, 17:12 Temat postu: Re: Wskaźnik temperatury silnika Mogą być 2 czujniki. Jeden do kompa, drugi do budzika. Daj VIN, to się sprawdzi na schemacie.
|
|