|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Hyde-Park - Odpowiedź na odwołanie
drjanusz - 12 Sty 2015, 20:37 Temat postu: Odpowiedź na odwołanie Panowie , wiecie może jak wygląda sprawa gdy urząd przekroczy termin odpowiedzi na odwołanie od decyzji??? Z resztą sam już przedłużył termin i tak go nie dotrzymał.
Magda M. - 12 Sty 2015, 20:56
A przysyłają ci Pisma, że sprawa w toku itp. itd.? Bo coś mi się obiło o uszy, że takie pismo przedłuża niby termin odpowiedzi o kolejne dni... Do mnie sąd z Bydgoszczy też ponawiał co jakiś czas to samo pismo, ze przekazali sprawę do Warszawy aż do momentu pierwszej rozprawy w Wawie - teraz już pisma normalnie z Warszawy dostaję.
diodalodz - 12 Sty 2015, 21:10
Z tego co wiem, jeśli urząd nie respektuje terminów odpowiedzi, skargę wnosi się do sądu administacyjnego, lub do kierownictwa urzędu. Mądre urzędasy wysyłają w ostatnie dni pisma o brakach formalnych, np przy pozwoleniach na budowę. Poczytaj dokładnie w necie, bo niejasne są także terminy. Np gdy otrzymasz list polecony, to czas na odpowiedź liczy się od 1 dnia po dostarczeniu. Czyli jak przychodzi w poniedziałek, to czas liczy się od wtorku. Ja teraz zacznę szarpać urząd miasta bo nie odpisali mi na maila, mimo że go podpisałem. Głupki wysłali mi raport doręczenia tylko.
Brook - 12 Sty 2015, 21:13
drjanusz opisz mi całą sytuację na pw, to Ci powiem co i jak.
drjanusz - 13 Sty 2015, 00:49
Dostałem tylko pismo o przesunięciu terminu, ale termin już minął prawie dwa tygodnie temu.
Puff - 13 Sty 2015, 14:57
Tu masz to ładnie opisane:
http://www.ekoportal.gov....enstwa/A13.html
pewniaczek - 20 Sty 2015, 16:04
Chyba nic mu nie możesz za bardzo zrobić.
Brook - 21 Sty 2015, 19:23
Wezwanie do usunięcia naruszenia prawa a następnie nawet dzień po skarga do WSA na bezczynność organu.
Urzędy nie mogą być bezkarne.
|
|