Forum FiestaKlubPolska -

Car Audio i CB - Wzmak Magnat Classic 120 -jak zmostkować?

black_fighter - 27 Maj 2005, 23:16
Temat postu: Wzmak Magnat Classic 120 -jak zmostkować?
Witam.
Pytanie kieruje do osób które mają wzmacniacz Magnata ,lub wiedzą jak go mostkować:)
moc tego wzmaka to 2x60W lub 1x120W - i mam pytanie jak zmostkować na jedno wyjscie.
na wzmacniaczu jest przycisk "Norlam - Bidget" to oczywiście włączam funkcje mostek ,ale nie wiem jak mam połączyć wyjscia , czy + z + i - z - czy jakos inaczej?

prosze o pomoc ,pozdrawiam

pvzon - 27 Maj 2005, 23:19

bierzesz plus z jednego kanału i minus z drugiego
JoeMix - 28 Maj 2005, 10:22

A nimysu nie są czasem masowane? Bo jak tok, to po przełaczniu układu w mostek bedziesz nadal korzystał z jednej połówki...
black_fighter - 28 Maj 2005, 14:17

JoeMix napisał/a:
A nimysu nie są czasem masowane? Bo jak tok, to po przełaczniu układu w mostek bedziesz nadal korzystał z jednej połówki...

Mógłbyś to przetłumaczyc na J.Polski? <lol>

to jak w koncu z tym mostkiem

JoeMix - 28 Maj 2005, 14:40

Kurde, dawno się tym nie bawiłem, ale jak dobrze pamiętam zasady mostkowania sa take jak narysowałem... ale nieraz wzmacniacze same z siebie jeden kanał mają juz na mastku, i wtedy się sprawa komplikuje... nigdzie nie jest na obudownie nic napisane? Szukaj instrukcji w necie...

black_fighter - 28 Maj 2005, 15:59

na obudowie jest opisane podłączenie "normal" o mostku nie ma nic.
kurcze ,to juz w koncu nie wiem jaki ma byc mostek , nie chce kombinować bo moge coś spalic -i bedzie kiepsko :/ :/

JoeMix - 28 Maj 2005, 22:15

Móiłem - poszukaj w necie: http://www.google.pl/sear...kowanie&spell=1
pvzon - 29 Maj 2005, 10:34

podlącz najpierw głośnik poj jeden kanał, później tak jak pisałem weź jeden minus z jednego kanału a plus z drugiego. ale tak żeby kable były nie przy sobie tylko w dalszych wyjściach. jak będzie głośniej grał to znaczy ,że mostek działa
Armen - 29 Maj 2005, 23:43

to jest tak jak kolega mowil :) np plus z prawego kanalu z minus z lewego :D
Ketchup87 - 30 Maj 2005, 22:08

Ja też się zgodzę. Podłącz pod zewnętrzne styki.
black_fighter - 31 Maj 2005, 23:27

no niestety ,koledzy się mylili...
akurat w tym Magnacie mostek robi się samoczynnie na drugim kanale -po włączeniu opcji "mostek"

pozdro.