Forum FiestaKlubPolska -

Mechanika ogólna - Mg³owe dysze spryskiwaczy

wojtekpl - 26 Maj 2015, 21:08
Temat postu: Mg³owe dysze spryskiwaczy
Witam.

Jako, ¿e "nasz³o" mnie na kolejne mody, niewymagaj±ce wielkich inwestycji, pad³o na spryskiwacze. Wiem, ¿e by³ ju¿ taki temat, niestety jest zamkniêty: Klik, a ¿aden link ju¿ nie dzia³a, w zwi±zku z tym mam pytanie: Czy to s± te dysze klik - index ró¿ni siê o jeden numer (w w±tku 1708797, tu 1708796 ) ? Cena jest znowu atrakcyjna ( w porównaniu do tego jej "urealnienia", o którym piasli¶cie wtedy ), wiêc mo¿na by co¶ fajnego niewielkim kosztem zmodziæ.

Jak zwykle dziêki z góry za odpowiedzi.

Puff - 26 Maj 2015, 21:51

A nie my¶la³e¶ o wsadzeniu "zwyk³ych", ale podgrzewanych (ew. mg³owych)? Niby nic, ale w zimie nie trzeba przejechaæ po³owy miasta, ¿eby byæ w stanie umyæ sobie szyby. ;)
wojtekpl - 26 Maj 2015, 22:08

Niby jest taka opcja, trzeba by to pewnie jako¶ z szyb± spikn±æ, albo z lusterkami. Je¶li nie bêdzie zbyt du¿o kombinacji, czemu nie.

Tylko mg³owe - mia³em takie w poprzednim aucie Astrze H (pasowa³y z Insignii) i fajnie to dzia³a³o.

Jednak mg³owe, nie grzane - jak patrzê na cenê 164/2 szt plus jeszcze jaka¶ rze¼ba w aucie, to chyba mi przechodzi.

Puff - 26 Maj 2015, 22:24

Rze¼biæ akurat niespecjalnie trzeba... podpi±æ kable, przeci±gn±æ do kabiny, podpi±æ za przeka¼nikiem do ogrzewania szyby (lub osobno je¶li kto¶ lubi :) ) i tyle. Fakt, cena trochê dobija, ale za luksus (oraz dodatkowe bezpieczeñstwo w zimie) siê p³aci...
Jondi - 27 Maj 2015, 18:36

tak przy okazji ma kto¶ jakie¶ pozytywne do¶wiadczenia ze spryskiwaczami mg³owymi w mk6?
wojtekpl - 27 Maj 2015, 18:59

Jondi napisa³/a:
tak przy okazji ma kto¶ jakie¶ pozytywne do¶wiadczenia ze spryskiwaczami mg³owymi w mk6?

Kolegê mochera zapytaj, mo¿e ju¿ wymieni³ klik.

wojtekpl - 30 Maj 2015, 19:48

Post pod postem, ale trochê czasu up³ynê³o - napiszê dla potomnych:

Zamówi³em te dysze, nie grzane; oczywi¶cie pasuj± jak ula³.

Monta¿ bez u¿ycia narzêdzi, dziecinnie prosty - wystarczy odchyliæ wyg³uszenie, odpi±æ rurkê, klik - klik i gotowe.

Eksploatacja: na postoju i tak do 60 - 70 km/h sikaj± sporo powy¿ej zasiêgu wycieraczek (oczywi¶cie dó³ te¿ jest spryskany); przy 150 licznikowych jest ju¿ trochê poni¿ej, ale ¿e mamy namoczon± znacznie wiêksz± powierzchniê szyby, ni¿ w przypadku standardowych, ze skutecznym jej oczyszczeniem, nie ma najmniejszego problemu.
Jedyny mankament - tak samo jak w zwyk³ych, to zw³aszcza przy wiêkszych prêdko¶ciach mamy suchy lewy dolny róg szyby.

Ogólnie polecam.

Jondi - 30 Maj 2015, 23:40

podetnij je troszkê i powinny wtedy biæ ni¿ej :) znajomi tak w mondeo robili i siê patent w 100% sprawdza³
mk7 - 3 Sie 2015, 21:50
Temat postu: Re: Mg³owe dysze spryskiwaczy
gdyby¶ zrobi³ tutorial i zdjêcia to równie¿ bym zamontowa³. pyszny pomys³ My lordzie :) :luzik: