|   | 
								Forum FiestaKlubPolska -
  | 
								  | 

Tuning mechaniczny - Wycena Swapu z 1,3i - 1,6 - co najrozsądniej? 

Bizuu - 16 Paź 2015,  18:44 Temat postu: Wycena Swapu z 1,3i - 1,6 - co najrozsądniej? Dobry wieczór. 

Wiem że tematów jest miliard pierdyliard lecz nie każdy pyta o to co ja chcę spytać. 

Chodzi mi konkretnie o to,  ile wyniesie wycena swapu na 1,6, ale może troszkę wgłębie się w ten temat i wymienie dokładnie o co chodzi :

-Jaka jest najłatwiejsza droga do swapa 1,6, wiem,  że przerabiać zawsze trzeba ale przy której opcji najmniej?,

-Jaki silnik i z jakiego pojazdu podpasuje najlepiej?

-Prócz całego silnika,  jakie jeszcze części potrzebuję?  Typu skrzynia,  sprzęgło, te wszystkie rzeczy,  chciałbym to wiedzieć, 

-Co w ogóle może zostać z 1,3i przy takiej modyfikacji? 

-Jak się miewa sprawa z LPG które posiadam?  Stara instalacja,  na mikserze jeszcze,  nie na wtryskach ze względu na gaznik.

Najlepiej prosiłbym  o wypisanie części jakie potrzeba,  ceny wyszukam i oblicze sam,  lecz cenę silnika chciałbym orientacyjnie znać od was. 

Też rozważam opcje sprzedaży mojego osiołka 1,3 i dolożeniu trochę pieniędzy na inną fieste lecz 1,6, lecz szkoda mi budy,  bo jakoś już zaczyna ładnie wyglądać... 

Proszę o wypowiedzenie się osób,  które robiły już swap,  nie chcę tekstów typu,  a po co Ci to i tym podobne.. 

Pozdrawiam   
												 DemptD - 16 Paź 2015,  18:50 Temat postu: Wycena Swapu z 1,3i - 1,6 - co najrozsądniej? Cena silnika zależy od jego stanu oraz tego ile dostaniesz w zestawie.

Co trzeba?

- hamulce 

- zawieszenie

- chłodzenie

- wiązka elektryczna

- łapy 

- osprzęt silnika (wszystkie czujniki)

- komp 

- skrzynia najlepiej też

- wydech też by wypadało (cicho malkontenci) 

Wypadałoby jeszcze rozrząd wymienić, uszczelki i całą resztę dupereli    

Jak coś to uderz na PW to podrzucę ile mnie wyniosła przekładka z kosiarki na ziutka   
												 wretched - 17 Paź 2015,  15:48 Temat postu: Wycena Swapu z 1,3i - 1,6 - co najrozsądniej? A nie lepiej juz 1.7 z pumy załadować ?
												 vegetagt - 17 Paź 2015,  16:22 Temat postu: Wycena Swapu z 1,3i - 1,6 - co najrozsądniej? wretched, on ma mk3   

| 

|