|   | 
								Forum FiestaKlubPolska -
  | 
								  | 

Elektryka ogólna - Dołożenie TCS 

over52 - 30 Sty 2016,  17:19 Temat postu: Dołożenie TCS Witam. 

Przeglądając schematy podłączenia sterownika z TCS i bez zauważyłem, że nie ma w nich praktycznie różnicy, oprócz mostka pod licznikiem.

Jeżeli faktycznie jest to kwestia przełożenia samej pompy, to dokładka wcale nie jest taka droga.

W związku z tym mam prośbę do osób posiadających w swoich pojazdach tcs numeru pompy, a najlepiej zdjęcia jej samej. W schematach nie widzę także nigdzie wyprowadzenia na wyłącznik tcs... fiesta posiada owy wyłącznik? czy to po prostu braki w schematach?

Z góry dziękuję i liczę na konkrety.
												 modell1 - 30 Sty 2016,  20:57 Temat postu: Dołożenie TCS Mam leżeć taką pompę zobaczę symbol i dam znać. A wyłącznika nie ma     

Jak co pompa jest do sprzedania  :mik:
												 over52 - 30 Sty 2016,  21:02 Temat postu: Dołożenie TCS a mógłbym prosić o zdjęcie tej pompy   ? i ew. o numery z pompy.
												 modell1 - 31 Sty 2016,  17:48 Temat postu: Dołożenie TCS Proszę bardzo na życzenie

Na moje wystarczy wymienić sam sterownik

ys61-2co13-ba a426g
												 over52 - 1 Lut 2016,  17:08 Temat postu: Dołożenie TCS Obawiam się jeszcze tego, że sterownik silnika może być inny, lub ew. trzeba go przeprogramować, tak jak jest to np. w autach koncernu VW...

Ma ktoś informacje na ten temat?
												 modell1 - 1 Lut 2016,  18:39 Temat postu: Dołożenie TCS Nie do końca. Jak robisz test diagnostyczny to silnik jest osobno abs i tcs osobno. Ale do końca nie jestem pewny. Trzeba sprawdzić to się dowiemy. A kompa nie da rady się przeprogramować.
												 zwardek - 2 Lut 2016,  12:20 Temat postu: Dołożenie TCS szkoda czasu i pieniędzy, ten system działa tylko przy ruszaniu i przy 1.3 raczej jest zbędny   

| 

|