|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Mechanika ogólna - Montaż przodu od MK7 (po lifcie) do modelu przed liftem
DeeJaYxxx6 - 7 Lut 2016, 16:45 Temat postu: Montaż przodu od MK7 (po lifcie) do modelu przed liftem To mój pierwszy post na tym forum, tak więc witam Was serdecznie posiadam Fiestę Mk7 2009 5d hatchback Titanium. chciałbym dowiedzieć się, czy jest możliwość założenia jej przodu (czyli zderzaka, lamp i maski) od wersji po lifcie? pisząc czy jest możliwość: mam na myśli czy po prostu da się to przełożyć bez zbędnych przeróbek? bo gdzieś mi się obiło o uszy, że nie trzeba nic przerabiać. będę wdzięczny za odpowiedź, pozdrawiam
DeeJaYxxx6 - 9 Lut 2016, 16:14 Temat postu: Montaż przodu od MK7 (po lifcie) do modelu przed liftem czy mogę liczyć na pomoc z Waszej strony?
David1n - 9 Lut 2016, 18:27 Temat postu: Montaż przodu od MK7 (po lifcie) do modelu przed liftem Pas przedni jest inny/szerszy. Mocowania lamp do pasa maja inny rozstaw. Ale to sobie zrobisz spokojnie jak masz chwile czasu i chęci ;D
DeeJaYxxx6 - 11 Lut 2016, 19:05 Temat postu: Montaż przodu od MK7 (po lifcie) do modelu przed liftem dzieki wielkie! przymierzam się do skompletowania nowego przodu ostatnio zainteresowałem się również foliami oklejającymi, aby zmienić kolor auta. orientujecie się w temacie bądź macie doświadczenie, czy taka folia jest bezpieczna dla oryginalnego lakieru i jak długo jest w stanie wytrzymać? bo jak googlowałem temat to zdania są podzielone
David1n - 11 Lut 2016, 19:59 Temat postu: Montaż przodu od MK7 (po lifcie) do modelu przed liftem Bezpieczna? Chroni lakier. Po co na wyświetlaczach tel kleją folie?
Zależy u kogo oklejasz i jaką folie bierzesz. Firmy sobie wystawiają gwarancje indywidualnie. Kiedyś oklejałem folią 3M i było na to 6 lat gwarancji.
Po odklejeniu masakra z usuwaniem pozostałości po kleju
Zwłaszcza jak folia po kilku sezonach i dobrze wygrzana w słonku
wojtekpl - 11 Lut 2016, 20:05 Temat postu: Montaż przodu od MK7 (po lifcie) do modelu przed liftem Jak wyżej, a w przypadku głębszej obcierki po kilku latach od oklejenia, masz do roboty blachę, lakier i pewnie dużego wyboru w odcieniach folii nie ma.
Parzych - 11 Lut 2016, 20:52 Temat postu: Montaż przodu od MK7 (po lifcie) do modelu przed liftem
wojtekpl napisał/a: | pewnie dużego wyboru w odcieniach folii nie ma. |
Zdziwiłbyś się, nie tylko wybór kolorów i odcieni jest duuuży, ale i tzw. faktur, połysk, półmay, mat efekt szczotkowanego aluminium...
DeeJaYxxx6 - 11 Lut 2016, 21:00 Temat postu: Montaż przodu od MK7 (po lifcie) do modelu przed liftem zgadza się, wybór jest ogromny. widziałem zdjęcia jak jakis typek obkleił auto nawet folią Carbon czyli lepiej sobie odpuścić? mam lakier ciemny granat a marzy mi się biały połysk z dachem czarny mat...
wojtekpl - 11 Lut 2016, 21:15 Temat postu: Montaż przodu od MK7 (po lifcie) do modelu przed liftem
Parzych napisał/a: | wojtekpl napisał/a: | pewnie dużego wyboru w odcieniach folii nie ma. |
Zdziwiłbyś się, nie tylko wybór kolorów i odcieni jest duuuży, ale i tzw. faktur, połysk, półmay, mat efekt szczotkowanego aluminium... |
A widzisz, jak to mówią - człowiek uczy się przez całe życie, a na starość i tak wszystko zapomina
Pewnie zasugerowałem się tym, że widywałem na żółto oklejane taksówki, chyba we wszystkich możliwych odcieniach żółtego na jednym aucie. Ale skoro niektóry złotówa w Polsce, na "bezdotykowej" potrafi paska umyć za cztery złote - używając również szczotki - to pewnie i tam szło po taniości.
Czyli jeden "przeciw" odpada.
emoticon - 11 Lut 2016, 23:13 Temat postu: Montaż przodu od MK7 (po lifcie) do modelu przed liftem Ja sobie właśnie dach i lusterka obkleiłem na czarno. Generalnie fajna opcja, nie poznasz różnicy pomiędzy folią a lakierem. Jeszcze nie mialem odklejać, więc nie mam pojęcia co z tym dalej, ale generalnie to się nie martwię :D
|
|