|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Mechanika ogólna - Lusterka boczne
yoyo72 - 29 Mar 2016, 18:46 Temat postu: Lusterka boczne Pomoże ktoś i powie mi jak rozebrać to lusterko? Chcę ściągnąć ten plastik.
Pablosss - 29 Mar 2016, 19:39 Temat postu: Lusterka boczne Najwygodniej będzie Ci odkręcić całe lusterko od budy.
Jak to zrobisz, ściągasz ten plastik pomiędzy budą a lusterkiem, szybkę lusterka i pod spodem zobaczysz małe wkręciki (3 albo 4) jak je odkręcisz to potem trochę zabawy manualnej z wyciąganiem od strony montażu do budy i ta obudowa będzie wolna (ostrzegam, że trochę się trzeba nagimnastykować żeby wyciągnąć całe bebechy z środka)
yoyo72 - 29 Mar 2016, 19:44 Temat postu: Lusterka boczne O cholera, myślałem,ze łatwiejsze jest. Lustro trzeba jakos wyjmować?
Pablosss - 29 Mar 2016, 19:52 Temat postu: Lusterka boczne Tak trzeba bo pod nim są drobne wkręty trzymajcie bebechy z obudową, a jeśli chodzi o samo szkło to klasycznie na wcisk jest (jak odchylisz je maksymalnie w jedną ze stron powinieneś zobaczyć podstawę mocowania.
yoyo72 - 29 Mar 2016, 20:04 Temat postu: Lusterka boczne Boje się ,ze to polamie w cholerę. Spróbuję jutro. Dzieki wielkie za radę.
DemptD - 29 Mar 2016, 20:58 Temat postu: Lusterka boczne yoyo, jak coś to dzwoń to Cię przeprowadzę przez telefon jak to rozebrać
Magda M. - 29 Mar 2016, 21:55 Temat postu: Lusterka boczne yoyo72
Podpowiedź nr 1:
Można zdjąć plastik od środka bez zdejmowania boczka (tapicerki) z drzwi, jednakże łatwiej (mniej gimnastykowania), jeśli się boczek zdejmie. Tak samo przy ponownym montażu.
Podpowiedź nr 2:
Szybę dość łatwo wyjąć z obudowy (jest na specyficznym mechanizmie, ale raczej nie łamie się przy demontażu - chyba ze 3 razy już to ściągałam). Większy problem jest z założeniem tego z powrotem - wszystko jest na wcisk, zrobione tak, żeby szyba siedziała mocno i nie wypadła w czasie jazdy, więc wciśnięcie tego (po omacku, bo szyba zasłania otwory podczas ponownego wkładania) wymaga nie lada cierpliwości i samozaparcia. No i sporo siły.
yoyo72 - 4 Kwi 2016, 21:21 Temat postu: Lusterka boczne Lustra ściągnięte, wszystko o.k. Dziekuje wszystkim. Trafiłem na bardzo mila niespodziankę, ale o tym w....Futura by yoyo.
|
|