| 

| 

|  | Forum FiestaKlubPolska - 
 |  |  Elektryka ogólna - Jak wgrać polskie komendy głosowe ?

krzysztofm1989 - 24 Kwi 2016,  21:01
 Temat postu: Jak wgrać polskie komendy głosowe ?
 Witam, mam fiestę z 2014r i mam pytanie jak zaktualizować sync do polskich komend? myślałem ze nie ma takiej możliwości do czasu gdy wsiadłem do innej fiesty i to przed FL i bardzo fajnie to działa. W czym tkwi problem? czy aktualizacji oprogramowania czy trzeba cały moduł wymienić? obecnie zmieniając język w menu zmienia się również głos komend (niemiecki, angielski, rosyjski, turecki, portugalski, hiszpański, francuski itd.... ) oprócz szwedzkiego i polskiego i wtedy pojawia się komunikat głosowy w jęz ang: brak języka i język zostanie zmieniony na angielski (komendy), natomiast w menu na wyświetlaczu zostaje polski, szwedzki. Z góry dzięki za pomoc
 chromeks - 1 Lut 2021,  10:22

Podbijam pytanie. Też chętnie się dowiem
   lukaszooo - 1 Lut 2021,  19:28

Przedlift ma moduł novero i tam praktycznie zawsze trzeba wymieniać moduł. Polift ma już sync1, roczniki 2012/2013 i 2014 z pierwszej połowy roku mają moduły jedno językowe które trzeba wymiennic na nowsze. Roczniki +2015 kwestia dobrania dobrej aktualizacji.
 JoeMix - 1 Lut 2021,  20:26

Jeżeli gad Ci w jednym języku to do wymiany jest moduł, jeśli jak u Ciebie, gada w kilku to można to podobno zaktualizować do polskiego,,,
 Arturek - 21 Lut 2021,  09:49

Witam

W Fieście mk7 po lifcie (2-12-2017) jest moduł Sync 1.0,
 trzeba go wymienić na moduł Sync 1.1 + wgrać aktualizację oprogramowania do wersji 5.11
 i wtedy będziemy mieć polskiego lektora

Wszystko jest opisane na forum Ford Club Polska

potrzebny jest moduł: D1BT-14D212-EB
 (nie ważne od jakiego Forda: Fiesta, focus, Kuga)

pozdrawiam
 Arturek
 John_Doeowski - 3 Paź 2024,  20:55

Fiesta mk7 fl 2014 Titanium z Niemiec , z modułem e1bt-14d544-an, czyli sync 1.1
 Wgrałem aktualizację v5.11, gada po polsku ale da się sterować tylko telefonem i usb.

Co można zrobić żeby dało się głosowo obsługiwać Navi,radio,CD,klimatronika?
 Darekptr - 7 Paź 2024,  13:14

Nie da się. Sync 1 był pod tym względem ograniczony. Chociaż zmiana źródła na FM/CD powinna działać, ich obsługa już nie koniecznie.

|  |