|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Hyde-Park - Przyciemniane szyby Fiesta Mk7
Afin - 8 Gru 2016, 17:23 Temat postu: Przyciemniane szyby Fiesta Mk7 Witam
Mam do was drodzy użytkownicy pytanie. Za niedługo stanę się właścicielem Forda Fiesty z 2014 roku. Auto jest sprowadzone z USA, ma fabrycznie przyciemniane szyby(nie folia tylko palone), na pewno nie przepuszczają one ustawowych 70% światła. Moje pytanie brzmi. Jeśli auto ma homologacje, fabrycznie wstawione przyciemniane szyby to mogą one takie pozostać, nie trzeba ich wymieniać? Niby przepis mówi, że nie można, ale sporo są fabrycznie...
Chodzi o to, żeby wiedział co ewentualnie policji powiedzieć, bo na pewno zatrzymają mnie
Freeman - 8 Gru 2016, 17:55
Amerykańskie auta musisz dostosować do wymogów PL. Oprócz szyb dochodzą również kierunkowskazy i lampy. Bez tego auto nie przejdzie przeglądu.
Afin - 8 Gru 2016, 18:18
To wszystko jest wymienione. Tylko te szyby nie dają mi spokoju. Jest niby przepis ze mają przepuszczać 70% światła. Ale auto takie wyjechało z fabryki, ma homologacje, nie było tuningowane. Na razie więcej osób mówi mi ze skoro takie wyjechała z fabryki to znaczy, że może być, ale nie są to osoby którym można w 100 % zaufać
Freeman - 8 Gru 2016, 18:34
Ale ta fiesta była przeznaczona na rynek amerykański i tam mogą być przyciemnione, a w PL nie. Kierunkowskazy i lampy też miały homologację, ale na rynek USA. Auto musi spełniać polską homologacje
Parzych - 8 Gru 2016, 22:04
Afin napisał/a: | Auto jest sprowadzone z USA, ma fabrycznie przyciemniane szyby(nie folia tylko palone), na pewno nie przepuszczają one ustawowych 70% światła. | Jeśli to boczne przednie, musisz wymienić, inaczej zabiorą dow. rej...
|
|