|   | 
								Forum FiestaKlubPolska -
  | 
								  | 

Car Audio i CB - Szum głośników. 

Torn - 3 Lut 2017,  09:24 Temat postu: Szum głośników. Witam, 

mój drugi temat, mam nadzieje, że zgodny z regulaminem   

o co chodzi: podczas gdy słucham muzyki za pomocą złącza AUX podczas jazdy, jednocześnie ładując telefon, słyszęszum na głośnikach- jest to dość uciażliwe.

Myślałem, że ładowanie telefonu powoduje obciążenie i stąd te szumy- więc podciągnałem kabez prosto z akumulatora. niestety nadal to samo. wypróbowałem na dwóch różnych ładowarkach samochodowych i nie jednym telefonie.

Gdy telefonu nie ładuje, a słucham muzyki z telefonu, szumów nie ma. nie występują również, gdy ładuje telefon z powerbanka.

Kabel AUX kupiłem na allegro- kosztował kilkanaście PLN, ale jakośc wykonania oceniam na dobrą.

Radio- 6000 CD

Proszę o radę- co może być tego przyczyną i ewentualnie jak temu zaradzić?

Pozdrawiam
												 Jarecki - 3 Lut 2017,  20:03
  Jak ja ładuję telefon/tablet i słucham muzyki to też dostaje szumy a raczej różny dźwięk zależny od obrotów silnika. 

Jak nie ładuję telefonu/tabletu tylko leci z niego muzyka to wszystko jest OK.

Czyżby to podobny problem? 

Mi on nie przeszkadza bo już nie mam głośników w aucie ale jest to warte rozwiązania...
												 Torn - 4 Lut 2017,  10:20

| Jarecki napisał/a: | 	 		  Jak ja ładuję telefon/tablet i słucham muzyki to też dostaje szumy a raczej różny dźwięk zależny od obrotów silnika. 

Jak nie ładuję telefonu/tabletu tylko leci z niego muzyka to wszystko jest OK.

Czyżby to podobny problem? 

Mi on nie przeszkadza bo już nie mam głośników w aucie ale jest to warte rozwiązania... | 	  

Dokładnie, zapomniałem dodać, że szumy wzmagają się, przy wzrościeobrotów   

Dobrze wiedziec ze nie tylko ja mam ten problrm   
												 speeder - 13 Mar 2017,  08:34
  Nie tylko ty walczysz - dobijają mnie już te szumy lekko
												 slawomirro - 13 Mar 2017,  14:03

| speeder napisał/a: | 	 		  | Nie tylko ty walczysz - dobijają mnie już te szumy lekko | 	  

brak wygłuszenia drzwi i wibracje karoseri przenoszą się na głośniki?

albo może instalacja jest uwalona i gdzieś przebija i też łapie wibracje całości?

| 

|