Forum FiestaKlubPolska -

Hyde-Park - Czym wyczyścić kokpit?

M147 - 4 Mar 2017, 07:52
Temat postu: Czym wyczyścić kokpit?
Zima prawie minęła czas na wiosenne porządki. Stąd moje pytanie kokpit nie jest plastikowy tylko pokryty jakąś gumą lub czymś materiałowym. Czym to czyścić żeby nie zniszczyć. Zwykłym plakiem?
jasiek69 - 4 Mar 2017, 08:11
Temat postu: Re: Czym wyczyścić kokpit?
M147 napisał/a:
Zima prawie minęła czas na wiosenne porządki. Stąd moje pytanie kokpit nie jest plastikowy tylko pokryty jakąś gumą lub czymś materiałowym. Czym to czyścić żeby nie zniszczyć. Zwykłym plakiem?

Ja czyszczę chusteczkami z lidla w5 lecz czasami są za bardzo nasączone lub właśnie zwykłym plakiem.I czasami zdarza się ze chusteczkami do kokpitu.

Jarecki - 7 Mar 2017, 19:44

1. Zawsze używałem "środków do tego przeznaczonych" ale gdzieś na jakimś forum napotkałem na "płyn do mycia naczyń"... dla mnie działa rewelacyjnie.. Plastik + tworzywo sztuczne (miękka chemiczna tapicerka..)
Oczywiście nie żaden cif.. Ludwik czy coś w tym stylu + gąbka do naczyń do mocniejszych zabrudzeń.
2. wytarcie wilgotną ścierką, po czym wytarcie do sucha.
3. K2 POLO i wtarcie do sucha.
4. Materiały tekstylne zawsze prałem, ręcznie jeżeli chodzi o boczki, tutaj środkiem od Karchera.

Qlimaxss - 18 Mar 2017, 17:33

Ja czyszcze APC Np Shiny garage . 1-10 Na początku pedzelkuje czekam az preparat zadziała scieram to mikrofibra , poczym mocze ja w misce z ciepla woda . a druga mikrofirbra do sucha az do wyczysczenia całej deski. Jak przeschnie zabezpieczam dressingiem np. Adbl Interior Wow.