Forum FiestaKlubPolska -

Mechanika ogólna - Przednie szyby działają dobrze?

maxon - 10 Sie 2017, 17:55
Temat postu: Przednie szyby działają dobrze?
Czołem koledzy, potrzebuję Waszej podpowiedzi. Powiedzcie mi czy w Waszych Fiestach występuje coś takiego z przednimi szybami:

Mianowicie w momencie gdy opuszczam ją i zatrzymuję to mogę samodzielnie palcem ją opuścić jeszcze o kilka milimetrów w dół. Natomiast gdy podnoszę do góry to nie ma takiej możliwości, jest "sztywna". Wydaje mi się, że w mojej Fieścinie pojawiło się to na lewej szybie po zimie, dodatkowo mam wrażenie, że gdy opuszczam ją i nie nacisnę chociaż na cm do góry to jak jadę po nierównościach, tudzież jakieś przeciążenia na zakrętach to skrzypi np jak przejeżdżam przez szyny tramwajowe i jest tak dopóty po dotknięciu ręką/palcem już nie da się jej obniżyć manualnie.

Jak wspomniałem pojawiło mi się na lewej szybie i chyba coś na rzeczy robi się na prawej i nie wiem czy to standard w Fieście i wcześniej nie zauważyłem czy coś nie halo i niech naprawiają na gwarancji. Niby to nie przeszkadza mocno bo jednak latem klima, zimą ogrzewania i szyby otwiera się coraz rzadziej, ale jednak trochę irytuje.

Pozdrawiam
max

maxon - 19 Sie 2017, 21:39

dzięki za pomoc...
Mars - 20 Sie 2017, 17:51

U mnie szybę można całkowicie opuścić i podnieść gdy chwilę przytrzymam i puszczę przycisk. Jeśli ją w którymś miejscu zatrzymam, to mogę podnosić lub opuszczać o te kilka mm. Coś nie gra u Ciebie. O żadnych skrzypieniach nie ma mowy.
Łukasz K - 28 Sie 2017, 22:13

u mnie z kolei tylne się same opuszczają pod wpływem drgań robi się luka nawet 1 cm. Czasami deszczu naleje jak nie zauważę w porę że są otwarte. Zarówno lewa jak i prawa strona. Beznadzieja