Forum FiestaKlubPolska -

Mechanika ogólna - Fiesta ST 2005

Pitero - 24 Wrz 2017, 17:05
Temat postu: Fiesta ST 2005
Witam.
Stałem się nie dawno posiadaczem Fiesty ST 2005r. Mam kilka pytań odnośnie samochodu a więc:
Jaka powinna być temperatura pracy tego silnika? Wskaźnik mam taki Ile kresek powinno być na wskaźniku ?
Przy jakiej temp powinien załączać się wentylator chłodnicy? ( Według Torque 103 stopnie i sie nie załączył )
Jak jest sterowany wentylator chłodnicy? Przez komp czy przez czujnik w chłodnicy?
Czy wymiana termostatu jest trudna i samemu się podoła ?
Jak się odpowietrza układ chłodzenia w tym samochodzie ? Są jakieś odpowietrzniki od chłodnicy i nagrzewnicy ? Pojemność tego układu ?
Błąd czujnika temperatury otoczenia. Co to jest, do czego potrzebne, czy można narazie jeździć z tym ? ( Błąd P0073 ). Gdzie powienien wgl być zamontowany bo sobie wisi u mnie gdzieś tak o.
Pozdrawiam.

Parzych - 24 Wrz 2017, 19:10

Pitero napisał/a:
Gdzie powienien wgl być zamontowany bo sobie wisi u mnie gdzieś tak o.
Czujnik temp. zew. siedzi w belce za zderzakiem, da się go wsadzić na miejsce po wyjęciu samej środkowej kratki zderzaka...
japan200 - 25 Wrz 2017, 22:56

wedlug mnie powinno byc dwa duze kwadraty i trzecia kreska.wymiana termostatu nei nalzezy do latwych ale jeden kolega opisywal ja na forum;) odpowietrza sie sam;)czujnik zamontowany jest na belce albo na chlodnicy