|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Elektryka ogólna - Wyłączanie systemu start-stop
adams502 - 25 Mar 2018, 13:15 Temat postu: Wyłączanie systemu start-stop witam. w forscanie można w zakładce stop start zmienić parametr z WithStop/Start na Without Stop/Start. czy ktoś dokonał takiej modyfikacji czy nie wywala jakiś błędów po jej wyłączeniu?
langolier - 14 Cze 2019, 12:41
Podbijam temat - czy ta opcja działa ?
Nie ma żadnych problemów ?
Czy "Without Stop/Start" powoduje, że całkowicie nie można z niej korzystać, czy też tylko odwraca działanie przycisku wyłączającego/włączającego system ?
langolier - 21 Cze 2019, 13:43 Temat postu: Re: Wyłączanie systemu start-stop
adams502 napisał/a: | witam. w forscanie można w zakładce stop start zmienić parametr z WithStop/Start na Without Stop/Start. czy ktoś dokonał takiej modyfikacji czy nie wywala jakiś błędów po jej wyłączeniu? |
Zrobiłem też to wyłączenie (ostatnia pozycja na liście).
Po wgraniu "wyłączenia AUT-START-STOP" DTC wywaliło mi sporo błędów (związanych głównie z ABS) i nie dało rady ich wykasować.
Na tablicy rozdzielczej zaświeciły się na stałe lampki "Układ zapobiegający blokowaniu
kół podczas hamowania" (czyli po prostu ABS) oraz "układ stabilizacji toru jazdy".
Wyskoczył mi też na wyświetlaczu SYNC komunikat o niedziałającym "system zapobiegający kolizjom przy małych prędkościach".
Na szczęście po przywróceniu oryginalnej nastawy wszystko wróciło do normy a błędy w DTC dało radę wykasować....
wujekcybul - 22 Cze 2019, 12:20
Po tych bledach trzeba zrobic adaptacje. Mialem tak jak zmienilem rodzaj czujnikow cisnienia.
langolier - 24 Cze 2019, 14:30
Adaptację, czyli co dokładnie ?
|
|