|   | 
								Forum FiestaKlubPolska -
  | 
								  | 

Mechanika ogólna - Stukanie z przodu auta przy wjeżdzaniu na krawężnik 

lewica2 - 2 Maj 2018,  21:23 Temat postu: Stukanie z przodu auta przy wjeżdzaniu na krawężnik Cześć,

mam Fieste MK7 2008 i blisko 84tys. km. Zauważyłem, że przy podjeżdżaniu na krawężnik słychać stukanie. Byłem w stacji diagnostycznej i z zawieszeniem jest wszystko oki. Zastanawia mnie wymiana tulei amortyzatora - czy przypadkiem to nie jest przyczyną, jak ewentualnie sprawdzić czym owe stukanie jest spowodowane. Miał ktoś z Was podobny problem?

Dodam, że ok 1 rok temu wymieniałem sprężyny.
												 pkraska31 - 3 Maj 2018,  15:22
  Ja miałem takie głuche stuki na dziurach. Powód: sworznie przednich wahaczy
												 edek1977 - 7 Maj 2018,  16:25
  u mnie luz na sworzniu wahacza nie wyszedł na stacji diagnostycznej, dopiero jak pojechałem do serwisu specjalizującego się w zawieszeniach to wyszedł luz.
												 snajperooo - 15 Maj 2018,  08:42 Temat postu: Stukanie lewe nadkole Witam, czy myślicie że będę posiadał ten sam problem ? jestem świeżo po zakupie fiesty mk7

produkcja 11.2011 - podczas wjazdu na nierówność słychać takie metalowe stukanie jakby metal o metal dzwonił czy coś. Co to może być?
												 jorgen1971 - 20 Lip 2018,  07:15
  mam to samo zaczęło się metaliczne stukanie z prawej strony auta po jeżdzie na dziurach.
												 wujekcybul - 27 Lip 2018,  20:15
  A ja mam taki metaliczny stuk czasem. Jakby felga walila o zacisk albo o czesc zawieszenia ale to chyba niemozliwe?

| 

|