|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Hyde-Park - Oferta wspólnego konta bankowego
jkk - 17 Cze 2018, 11:00 Temat postu: Oferta wspólnego konta bankowego Czy każdy bank ma w swojej ofercie możliwosć założenia konta wspólnie ze współmałżonkiem? za kilka tygodni biorę ,ślub i chcielibyśmy razem z żoną mieć wspólne konto, czy to trudne?
msky - 17 Cze 2018, 14:35
Trudne jak robienie dzieci...
Idziesz z małżonką i zakładasz konto.
Polecam nestbank, ma zajebiste warunki oszczędzania dla rodziny.
Do tego konto za free.
Nie to że robię placement, ale mam kilka kont i tak ogólnie to w rankingu używania i oferty:
1. Nestbank
2. Getin bank
3. Alior
4. Revolut (~)
Puff - 18 Cze 2018, 00:20
msky napisał/a: | Trudne jak robienie dzieci... |
Otóż nie każdy bank oferuje wspólne konto. Niektóre oferują założenie dwóch i wymianę pełnomocnictw(!), więc pytanie nie jest takie z czapy jak się wydaje.
van - 19 Cze 2018, 22:13
Millenium ma wspólne
Wojtek Wawa - 21 Cze 2018, 13:04
jkk,
mam wspólne konto z żoną, ale też poradzę Wam, że jeśli oboje pracujecie, to fajnie mieć osobne RORy. Według mnie coś wspólne jest niczyje - gdzie motywacja do kariery/zarabiania pieniędzy, jak pieniądze nie są Twoje, tylko w sumie nie wiadomo kogo. Komunizm prawie nigdzie dobrze nie działa.
Po latach żona przestała korzystać z dostępu do mojego konta, a jej konta nigdy nie chciałem.
Oczywiście jeśli planujecie model "żona w domu, mąż w robocie", to innej opcji nie ma.
Wspólne konto ma tę jedynie zaletę, że w razie mojej niespodziewanej śmierci, choć żona nie pamięta kodów PIN do kart itp, może pójść z dowodem osobistym do najbliższej placówki banku i wypłacić kasę bez czekania na jakieś postępowania spadkowe.
szynszyl - 24 Cze 2018, 14:13
Mega glupota...
ajumalawa - 3 Lip 2018, 20:55
Ja mam mbank firmowy, prywatny i rodzinny.
Z małżonką założone wspólne konto.
Każde z nas wpłaca określona sume miesiecznie.
Mysle, że to najfajniesze rozwiazanie bo premie i onusy mozna zachowac na cos ekstra.
|
|