Forum FiestaKlubPolska -

Hyde-Park - Porysowama szyba

yoyo72 - 11 Lis 2018, 16:54
Temat postu: Porysowama szyba
Ma ktoś jakiś patent jak zlikwidować rysy na szybie? Szyba jest porysowama od wycieraczek i ogranicza widoczność. Czym to można usunąć?
Puff - 11 Lis 2018, 18:54

Jeśli rysy nie są głębokie, to można to spolerować, ale o detale nie pytaj, nigdy sam nie miałem z tym do czynienia. Jeśli są głębokie, to polerka nie ma sensu.
W przypadku tanich szyb może wyjść taniej wymiana niż polerowanie, które w wielu wypadkach i tak całkowicie nie usunie rys.

yoyo72 - 12 Lis 2018, 07:25

Raczej rysy są głębokie. Wymiana to wiem , ale myślałem że można to jakoś spolerować.
Puff - 12 Lis 2018, 09:07

Fachowiec musiałby się wypowiedzieć w temacie ile można "ściągnąć" z szyby, ale cudów nie oczekuj. Spytaj w okolicy ile chcą i po prostu porównaj z kosztem nowej szyby. U mnie za nową z wymianą chcieli bodajże 250 (albo 220, nie pamiętam), a zaklejenie jednego odprysku klejem kosztowało blisko stówę. A roboty nieporównywalnie mniej niż przy polerce :)
tantal - 12 Lis 2018, 09:34

Spolerowana szyba może sprawiać efekt soczewki, przy głębokich rysach to chyba nie opłacalny zabieg.
yoyo72 - 12 Lis 2018, 21:26

tantal, no właśnie też o tym słyszałem. Bez kombinowania wymiana będzie najlepsza. Dzięki.