| 

| 

|  | Forum FiestaKlubPolska - 
 |  |  Mechanika ogólna - 1.25 - nie odpala, nie kręci

pydyszek - 26 Lis 2018,  23:46
 Temat postu: 1.25 - nie odpala, nie kręci
 Cześć,
 potrzebuję pomocy, mam fiestę z 2008 roku. Przyjechałem do domu, zgasiłem poszedłem spać. Następnego dnia wsiadłem chciałem odpalić i niestety po przekręceniu kluczyka brak reakcji rozrusznika oczywiście zapłon działa normalnie. Potem zapalają się błędy od wspomagania i poduszki (na wyświetlaczu i w licznikach), nawiew i panel klimatronika włącza się na ułamek sekundy i później cisza. Mryga kontrolka od immo, po podłączeniu kompa błędy typu brak komunikacji z ecm/pcm. Komputer wymieniony na identyczny i problem dalej występuje. Miał może ktoś podobny problem? Może to jakaś głupota? Chciał bym sprawdzić wszystkie możliwości przed odprowadzeniem auta do aso. Dodam tylko że wykonałem następujące czynności:
 - kontrola wszystkich bezpieczników,
 -wymiana ecu
 -czyszczenie klem aku
 -wysuszenie i przedmuchanie kostek od ecu i innych,
 -czyszczenie i suszenie wtyczek od pierścienia immo
 -sprawdzenie wszystkich 3 dostępnych kluczyków
 -sprawdzenie kabli w wiązkach silnika oraz każdej kostki w silniku
 -wymieniony akumulator na nowy

z góry dzięki za podpowiedzi !
 damianisko5 - 27 Lis 2018,  08:20

Miałem tak w mk5 - sprawdź bezpieczniki, w tej chwili nie pamiętam, który za to odpowiada. W skrzynce pod maską. Mryga kontrolka od immo - chyba mruga - tak jak zwykle??W mk6 teścia było coś podobnego. Krótko pisząc - immo migało szybko, nic nie działało, ratunkiem naprawa, nie wymiana kompa /opisałem to w swoich postach, poszukaj.  Podobno TTTM.

|  |