| |
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Silniki diesla - 1.5 TDCI 95KM, ubywa p造nu ch這dniczego vs. gwarancja 12
miksell - 3 Lip 2019, 21:13 Temat postu: 1.5 TDCI 95KM, ubywa p造nu ch這dniczego vs. gwarancja 12 Ostatnio zauwa篡貫m i� uby這 mi p造nu ch這dniczego.
Auto to ma przejechane 80 tys km. Na ostatnim przegl康zie dolali mi p造nu ch這dniczego i to zwr鏂i這 moj� uwag�. Przejecha貫m ok 1500km, dola貫m 400 ml. My郵a貫m, 瞠 to mo瞠 jaki� przypadek ale po kolejnych 1500 km znowu zauwa篡貫m ubytek p造nu ok 0,5 cm poni瞠j minimum. Pod autem sucho, nie widz� te� wyciek闚. Podejrzewam uszczelk� pod g這wic�, albo p瘯ni璚ie g這wicy lub co� pokrewnego. Mia貫m 2 fordy z tym silnikiem (Focus i Tourneo connect) i w 瘸dnym nie mia貫m takiej przypad這軼i. By potwierdzi�/wyeliminowa� uszczelk� jutro jad� kupi� tester szczelno軼i uszczelki i zobaczymy co wyjdzie.
Ale nauczony 篡ciem na ostatnim przegl康zie wykupi貫m za 199 pln "gwarancj� 12". Czy kto� przerabia� napraw� uszczelki w ramach gwarnacji?
miksell - 4 Lip 2019, 10:58
Zrobi貫m test. Wynik negatywny = g這wica, uszczelka ca豉.
Musi gdzie� by� mini wyciek. Trzeba rozkr璚a�...
semimatt - 5 Lip 2019, 14:47
mi w 1.6 tdci tez czasami ubywa.. jezdze pol roku i nic... a potem w miesiac p馧 litra dolewam.. po czym znowu nic przez jakis czas... dziwne .. ale juz przywyk貫m
miksell - 16 Lip 2019, 20:36
Wyja郾ione. P造n wycieka� na uszczelce pomi璠zy blokiem silnika a termostatem, kt鏎y z biegiem czasu si� odkszta販a i trzeba go wymieni�. Sama wymiana uszczelni jest chwilowym rozwi您aniem problemu.
Koszt:
- termostat w ASO
- p造n ch這dniczy
SUMA 216 z�.
Robocizna - 2 wieczory pod domem.
|
|