Forum FiestaKlubPolska -

Elektryka ogólna - Montaż radia z androidem

Darllon - 18 Gru 2019, 21:22
Temat postu: Montaż radia z androidem
Witam ,zakupiłem sobie takie radio https://pl.aliexpress.com/item/33053443666.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.238e5c0fw3gBNU

Podłączyłem wszystko prawidłowo natomiast radio nie dziala mam ciemny wyświetlacz lcd , tak jakby radio nie dostawało informacji z interfejsu canbus że ma się włączyć.
Czy ktoś miał podobny problem ?

JoeMix - 18 Gru 2019, 21:35

Najlepiej zacząć od sprawdzenia radia w innym aucie,,, bo wiesz jak jest
slawomirro - 19 Gru 2019, 09:40
Temat postu: Re: Montaż radia z androidem
Darllon napisał/a:
Witam ,zakupiłem sobie takie radio https://pl.aliexpress.com/item/33053443666.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.238e5c0fw3gBNU

Podłączyłem wszystko prawidłowo natomiast radio nie dziala mam ciemny wyświetlacz lcd , tak jakby radio nie dostawało informacji z interfejsu canbus że ma się włączyć.
Czy ktoś miał podobny problem ?

Radio do mk7, piszesz w dziale mk6, ale pomińmy, bo jak radio nie działa, a podłączone jest ok, to jest walnięte. Niestety to chiński "no-name", wiec nie ma tu w Polsce serwisu. Pozostaje Ci na Twój kosz odesłać do Chin i czekać na odpowiedź, co z pół roku pewnie zajmie łącznie.

A tak w ogóle to w mk7 radio nie ma włącznika? Co gdy nie chcesz go wyłączyć?

JoeMix - 19 Gru 2019, 19:42

slawomirro napisał/a:
Ma,,, ale jak wyłączysz radio, to wyłącza się cały jakby komputer ze środkowego panelu,,,
slawomirro - 20 Gru 2019, 11:15

JoeMix napisał/a:
slawomirro napisał/a:
Ma,,, ale jak wyłączysz radio, to wyłącza się cały jakby komputer ze środkowego panelu,,,

i z tego co wynika dla montażu?

JoeMix - 20 Gru 2019, 20:16

Nic, pytałeś to odpisałem,,, ale taka akcja mi wskazuje na system nastawiony na opcję - zawsze włączony, w sensie że radio się samo włącza i wyłącza razem z zapłonem,,,
_zubeR - 10 Sty 2020, 11:56

Podepnę się pod post.
Jakie radyjka z androidem polecacie czy używacie w swojej Fieście? Chodzi mi o coś podobnego jak kolega wyżej wstawił, ale niekoniecznie z Chin.