|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Elektryka ogólna - MK7 zamont oryginalnego PDC tył
martocho - 28 Sty 2021, 20:00 Temat postu: MK7 zamont oryginalnego PDC tył Pacjent Fiesta MK7 2012 - przedliftowy Brak czujników cofania
Wjechali mi w tył i rozbili zderzak, kupiłem element w kolor z oryginalnymi czujnikami CV1T15K859AB + wiązka. W związku ze jest to prosty układ postanowiłem dokupić resztę systemu PDC (tył). Zdobyłem moduł 8A6T-15T850 AB wraz z wiązkami i głośniczkiem. Po zmontowaniu zonk, włączam wsteczny: tylko długi sygnał i siedem krótkich i koniec działania.
Pytanie: Czy ten moduł pasuje do moich czujników, co oznacza jeden długi i jeden długi sygnał?
Bardzo proszę o pomoc i jakieś sugestie na ten temat.
dopisane: czym różnią się moduł oznaczone końcówki AB lub AD ?
JoeMix - 29 Sty 2021, 21:59
Pisk to kod błędu,,, niestety nie mam rozpiski,,,
martocho - 29 Sty 2021, 23:59
Przeszukałem co mogłem ale nikt nie wspomina o kodach błędów PDC, może ktoś zetknął się z tym zagadnieniem. Było by prościej gdyby ten układ był jakkolwiek połączony z jednostką centralną - FORScan i po kłopocie.
lukaszooo - 1 Lut 2021, 19:32
System trzeba aktywowac, bez tego nie ruszy.
Ostatnia litera numeru to wersja aktualizacji im wyższa tym nowszy moduł. Jest to mało istotne ponieważ każdy moduł można aktualizować.
martocho - 2 Lut 2021, 16:43
Dzięki za zainteresowanie, ale to jest układ przedliftowy nie mający żadnego połączenia z jednostką centralną. Działa jak zwykły układ chińczykowaty, jedyne połączenie z samochodem tego układu to "+" oraz "-".
lukaszooo - 1 Kwi 2021, 09:06
Jesteś pewny? Nie chce mi się grzebać w schematach ale can napewno jest podpiety.
jackrzec - 17 Maj 2021, 22:08
Pytanie na ile wtyczek masz ten moduł? Na dwie czy na trzy? W przed liftowej nic nie trzeba aktywować - działa od kopa
|
|