| 

| 

|  | Forum FiestaKlubPolska - 
 |  |  Mechanika ogólna - Automatycznie włączająca się klimatyzacji przy starcie

madejmat - 8 Maj 2021,  12:03
 Temat postu: Automatycznie włączająca się klimatyzacji przy starcie
 Mam fiestę od niedawna i przy starcie (odpalaniu) automatycznie załącza się klimatyzacja. To jest klimatyzacja ręczna i pierwszy raz się z czymś takim stykam. Czy można to wyłączyć aby przy każdym rozruchu niepotrzebnie nie załączała się klima? Jeśli tak to w jaki sposób.
 JoeMix - 8 Maj 2021,  12:29

Zmień ustawienie nawiewu aby nie był na 100% przednią szybę, nawet jeden ząbek w bok spowoduje że klima się nie włączy. W wielu autach tak jest.
 madejmat - 8 Maj 2021,  14:36

Dzięki. Mam ustawione na szybę i nogi i włącza się nadal
 damianox86 - 25 Maj 2021,  13:49

Nawet jak wyłączysz klime przed zgaszaniem auta to po ponownym uruchomieniu się ona odpala?
 PrzemKo80 - 26 Maj 2021,  09:27

| madejmat napisał/a: |  	  | Dzięki. Mam ustawione na szybę i nogi i włącza się nadal | 

Nie wiem czy nie jest tak że każde przełączenie  z szybą włącza klimę.
 Z drugiej strony ja cały czas lato/zima jeżdżę na klimie. Smarowanie jest, osuszanie w środku też zimą działa. Ale rozumiem że nie wszyscy to preferują.
 Klakata - 5 Maj 2023,  19:34

Mam ten sam problem
 Klakata - 5 Maj 2023,  19:34

Czy ktoś może mi pomóc?
 JoeMix - 16 Maj 2023,  22:37

Klakata, Z czym masz problem,,, jak masz automatyczną klimatyzację to nastaw temperaturę kliknij AUTO i zapomnij
  jak masz manualną, to aby się nie uruchamiała sama ustaw nawiew na szybę jeden ząbek wcześniej na pokrętle,,, Klakata - 17 Maj 2023,  04:06

Już sobie poradziłam, dziękuję.

|  |